Τρίτη, 04 Φεβρουαρίου 2020 16:12

Συστράτευση για τα μεγάλα έργα της Μεσσηνίας

Συστράτευση για τα μεγάλα έργα της Μεσσηνίας

 

Τα 5 πιο σημαντικά έργα της Καλαμάτας και της Μεσσηνίας παρουσίασε ο δήμαρχος της μεσσηνιακής πρωτεύουσας Θανάσης Βασιλόπουλος, στην ομιλία του στο γεύμα για τον εορτασμό της Υπαπαντής, ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Τόνισε χαρακτηριστικά: “Στη στόχευσή μας για το 2020 πρωτεύουσα θέση έχουν: 1. Η αντιπλημμυρική θωράκιση της Καλαμάτας και της ευρύτερης περιοχής. 2. Η προώθηση της αναβάθμισης του λιμανιού, για το οποίο «τρέχει» η διαδικασία του νέου μάστερ πλαν. 3. Η ενίσχυση των υποδομών και της λειτουργικότητας του αεροδρομίου Καλαμάτας, που φέρει το όνομα του αειμνήστου ευεργέτη καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλου. 4. Η συνολική αναβάθμιση του οδικού δικτύου του Νομού Μεσσηνίας, με πρώτο το δρόμο Καλαμάτα - Ριζόμυλος - Πύλος - Μεθώνη, καθώς και η ολοκλήρωση της Ολυμπίας Οδού και ιδιαίτερα του τμήματος Καλό Νερό – Τσακώνα”.

Την περασμένη Πέμπτη ο βουλευτής Μεσσηνίας κι εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης με ερώτησή του στη Βουλή κάλεσε τον υπουργό Υποδομών να παρουσιάσει τη θέση της κυβέρνησης για τον οδικό άξονα Καλαμάτα - Ριζόμυλος - Πύλος - Μεθώνη. Του ζήτησε να απαντήσει ξεκάθαρα για την επιλογή της λύσης και της χάραξης. Σε δήλωσή του την παραμονή της Υπαπαντής, πριν την κοπή της πίτας του ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας στην Καλαμάτα, πέρα από τον συγκεκριμένο οδικό άξονα, σημείωσε για τον αυτοκινητόδρομο Πάτρα - Πύργος - Καλό Νερό - Τσακώνα ότι “είναι ενιαίος δρόμος, είναι ένα έργο που αφορά και την περιοχή μας”, αναφερόμενος και στο τμήμα Καλό Νερό - Τσακώνα.

Λίγες μέρες νωρίτερα ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας και πρώην δήμαρχος Πύλου - Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης επέκρινε τον δήμαρχο Παναγιώτη Καρβέλα για την επιστολή του προς τον υπουργό Υποδομών για τον οδικό άξονα Καλαμάτα - Ριζόμυλος - Πύλος - Μεθώνη, καταλογίζοντάς του αδιαφορία και καθυστερημένη αντίδραση, όσον αφορά στην ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και ιδιαίτερα στο αίτημα για άμεση συνάντηση με τον υπουργό.

Θα επιμείνω, με κίνδυνο να γίνω δυσάρεστος: Ολοι ενδιαφέρονται για τα έργα αυτά που παρουσίασε ο δήμαρχος Καλαμάτας. Και τα έργα αυτά δεν είναι για μεσσηνιακό διχασμό κι επικοινωνιακά - αντιπολιτευτικά παιχνίδια. Είναι για ενότητα και παμμεσσηνιακό μέτωπο, συστράτευση όλων. Είναι ανεπίτρεπτο να μην υπάρχει αυτή η συστράτευση. Κάποιοι οφείλουν να πάρουν πρωτοβουλίες, αγνοώντας προσωπικές και μικροπολιτικές σκοπιμότητες. Τα έργα αυτά τα δικαιούται η Μεσσηνία κι έχουν καθυστερήσει.