Κυριακή, 06 Μαρτίου 2016 12:17

Το πολιτικό πρόβλημα

Το ζήτημα που έχει προκύψει με το Συνήγορο του Πολίτη της Περιφέρειας Πελοποννήσου είναι βαθύτατα πολιτικό και αφορά την πλειοψηφία του Περιφερειακού Συμβουλίου. Από τη στιγμή που ο Γιώργος Μπουλούκος έχει δεχτεί να πάει μάρτυρας υπεράσπισης στη δίκη της Χρυσής Αυγής μετά από κλίση του αρχηγού της -κάτι που δεν διαψεύδει στην ανακοίνωση-απάντησή του- το θέμα ξεφεύγει πλέον από αυτόν και μετατίθεται στην πλειοψηφία του Περιφερειακού Συμβουλίου.

 

Ο Συνήγορος του Πολίτη θα πρέπει να μένει έξω από πολιτικές αντιπαραθέσεις πολύ δε περισσότερο από ζητήματα τόσο λεπτά. Δεν μπορεί κάποιος με αυτό το θεσμικό ρόλο να είναι μάρτυρας υπεράσπισης σε κατηγορούμενο για εγκληματική οργάνωση, ο οποίος επιπρόσθετα κινείται στα άκρα έχοντας ναζιστικές απόψεις. Το Περιφερειακό Συμβούλιο στην επόμενη συνεδρίασή του καλείται να αποφασίσει αν θα συνεχίσει να έχει συνήγορο το μάρτυρα υπεράσπισης του Μιχαλολιάκου.

 

Αντιλαμβανόμαστε ότι κάποιοι θα βρεθούν σε δύσκολη θέση γιατί έδωσαν μάχη για να επιλεγεί ο συγκεκριμένος Συνήγορος του Πολίτη. Κατανοούμε τις φιλίες και τις δικαιολογίες που μπορούν να ελαφρύνουν την κατάσταση, αλλά όλα τα καρπούζια δεν χωρούν κάτω από την ίδια μασχάλη. Κάποιος είτε θα είναι με το δημοκρατικό τόξο, είτε στην απέναντι όχθη. Δεν μπορούμε να φανταστούμε ότι ο περιφερειάρχης που υπερηφανεύεται για τη φιλελεύθερη και δημοκρατική του προσήλωση αλλά και για τον αγώνα του κατά του συγκεκριμένου κομματικού μορφώματος θα αφήσει στη θέση του το συγκεκριμένο πρόσωπο