Δευτέρα, 30 Οκτωβρίου 2017 12:37

“Γαλάζιες” πλάτες  στη “Ροζ” κυβέρνηση

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(3 ψήφοι)

 

«Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να ανακοινωθούν και επίσημα οι 120 θέσεις εργασίας μόνιμου προσωπικού που θα δημιουργηθούν στους δήμους και σε δημοτικές επιχειρήσεις της Μεσσηνίας.

Οι 50 από αυτές τις προσλήψεις θα γίνουν στην Τριφυλία (30 στο δήμο και 20 στη ΔΕΥΑ Τριφυλίας ), 30 στο Δήμο Μεσσήνης και 4 στη ΔΕΥΑ Μεσσήνης, 13 στη ΔΕΥΑ Καλαμάτας, 9 στο Δήμο Οιχαλίας, 6 στο Δήμο Πύλου - Νέστορος, 5 στο Σύνδεσμο Υδρευσης Καλαμάτας, Μεσσήνης και κοινοτήτων περιοχής Καλαμάτας και 3 στο Δήμο Δυτικής Μάνης».

Η είδηση αυτή πέρασε ασχολίαστη από κόμματα, φορείς και επιχειρήσεις, αφού οι περισσότεροι Ελληνες εξακολουθούν να πιστεύουν ότι η ανεργία θα μειωθεί με προσλήψεις στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Στον υπόλοιπο πλανήτη βεβαίως πιστεύουν ότι η ανεργία μειώνεται με επενδύσεις, και γι' αυτό από τη φιλελεύθερη Δύση έως την κουμουνιστική Κίνα κάνουν ό,τι μπορούν για να προσελκύσουν ιδιωτικά κεφάλαια αντί να κάνουν διορισμούς σε δημόσιες υπηρεσίες. Την ίδια ώρα στην Ελλάδα κάποιοι αναρωτιούνται γιατί η κρατικιστική Αριστερά σαρώνει στις εκλογές και γιατί η εθνικοσιαλιστική Ακροδεξιά φαντάζει σε μέρος του εκλογικού σώματος ως εναλλακτική λύση. Κάποιοι άλλοι επίσης αναρωτιούνται γιατί η κυβέρνηση Τσίπρα δεν έχει καταρρεύσει και γιατί τα δημοσκοπικά ποσοστά της παραμένουν σχετικά υψηλά παρά τις συνεχείς κωλοτούμπες του κυβερνώντος κόμματος. 

Η απάντηση σε όλα τα παραπάνω ερωτήματα είναι απλή και αυτονόητη: Ο ΣΥΡΙΖΑ (όπως και το ΠΑΣΟΚ τις προηγούμενες δεκαετίες) είναι καλύτερος διαχειριστής των… διορισμών στο Δημόσιο από τα υπόλοιπα κόμματα, αφενός γιατί υπόσχεται περισσότερα ρουσφέτια και αφετέρου γιατί εμφανίζεται πιο φιλελεύθερο κόμμα στα κοινωνικά θέματα, χαδεύοντας τα αυτιά των “αναρχούμενων” Ελλήνων, οι οποίοι έτσι κι αλλιώς έχουν συνηθίσει το ανατολίτικο χάος τους. 

Με απλά λόγια, για όσους επιμένουν να κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν: Οι περισσότεροι Ελληνες ψηφίζουν όποιον υποσχεθεί περισσότερους διορισμούς, δάνεια, επιχορηγήσεις, ρυθμίσεις χρεών και αλά καρτ εφαρμογή των νόμων. Σε αυτή την πλειοδοσία ο ΣΥΡΙΖΑ είναι… άπαιχτος (όπως ήταν παλιότερα το ΠΑΣΟΚ, μέχρι να κόψει μισθούς και συντάξεις). Κι όποιος νομίζει ότι η κυβέρνηση θα καταρρεύσει επειδή με το ένα πόδι πατάει στο Λευκό Οίκο και με το άλλο στη Μακρόνησο, απλώς δεν έχει καταλάβει ότι ο μέσος Ελληνας ψηφοφόρος ενδιαφέρεται μόνο για την τσέπη του και ψηφίζει όποιον νομίζει ότι θα του αυξήσει το εισόδημα. Από εκεί και πέρα αν εξαπατηθεί, όπως έχει συμβεί πάμπολλες φορές στο παρελθόν, θα... επιμείνει στην επιλογή του και στα κριτήριά του, γιατί του είναι πιο εύκολο να εξαπατηθεί ξανά, από το να παραδεχτεί τα λάθη του.

Τώρα λοιπόν που μέσος ψηφοφόρος διαπιστώνει ότι συνεχίζονται οι διορισμοί, θα πάει στην κάλπη να ανταμείψει τους δημάρχους και την κυβέρνηση που βόλεψαν τον ίδιο ή το συγγενή του, αδιαφορώντας αν ο δήμαρχος είναι “μπλε” και ο πρωθυπουργός "ροζ". Την ίδια ώρα, τα “γαλάζια” περιφερειακά στελέχη παριστάνουν τις… μουγκοθοδώρες, γιατί δεν θέλουν να συγκρουστούν με την κυρίαρχη αντίληψη των πολιτών που απαιτούν περισσότερους διορισμούς, δάνεια, επιχορηγήσεις, ρυθμίσεις χρεών και αλά καρτ εφαρμογή των νόμων. 

Τις Μαρίες της Σιωπής παριστάνουν επίσης οι κεντροαριστεροί, οι οποίοι θέλουν να ξαναπάρουν πίσω από τον ΣΥΡΙΖΑ τις καρέκλες εξουσίας που τους πήρε όταν... αναγκάστηκαν να κόψουν μισθούς και συντάξεις επειδή δεν ήθελαν να συγκρουστούν με την κυρίαρχη αντίληψη των πολιτών που θέλουν περισσότερους διορισμούς, δάνεια, επιχορηγήσεις, ρυθμίσεις χρεών και αλά καρτ εφαρμογή των νόμων. 

Εν τω μεταξύ όμως, ανεξάρτητα από το ποιο κόμμα ή ποιος δήμαρχος πλειοδοτεί σε διορισμούς, παροχές και υποσχέσεις, η ελληνική οικονομία παραμένει σε βαθιά ύφεση. Και θα παραμένει, όσο το εκλογικό σώμα θα εξακολουθεί να πιστεύει ότι η ανεργία μειώνεται με επέκταση του δημόσιου τομέα και όχι με επενδύσεις. Ουσιαστικά, όσο ο δημόσιος τομέας θα δεσμεύει πόρους (με στόχο την εκλογή ή την επανεκλογή των αιρετών), στερώντας τους από τον ιδιωτικό τομέα, η οικονομία ή θα ακολουθεί καθοδική πορεία ή θα αναπτύσσεται με ρυθμό χαμηλότερο από των ανταγωνιστών της - και η Ελλάδα θα πέφτει όλο και πιο χαμηλά στη διεθνή  κλίμακα της ευημερίας. 

Σε αυτό το σπιράλ της ύφεσης, οι μόνοι που διατηρούν τη θέση τους είναι οι… αιρετοί. Και θα συνεχίσουν να τη διατηρούν, μέχρι ο μέσος ψηφοφόρος να συνειδητοποιήσει ότι οι διορισμοί στο Δημόσιο οδηγούν σε μείωση του εισοδήματος και σε αύξηση της ανεργίας. Ή μέχρι και ο τελευταίος δημόσιος υπάλληλος να συνειδητοποιήσει ότι, χωρίς επενδύσεις, τα παιδιά του όχι μόνο θα φύγουν στο εξωτερικό, αλλά και όταν έρχονται για διακοπές στην Ελλάδα θα μένουν σε ιδιοκτησίες αλλοδαπών. 

Ολα τα υπόλοιπα είναι επικοινωνιακά φούμαρα “γαλάζιων” δημάρχων που κάνουν πλάτες στη “ροζ” κυβέρνηση για να κάνει περισσότερους διορισμούς.  

Θανάσης Λαγός

Εmail: lathanasis@yahoo.gr

 

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 30 Οκτωβρίου 2017 12:40