Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2019 13:28

Πρόσεξε ποιους θα σταυρώσεις

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(6 ψήφοι)

Στις 7 Ιουλίου οι ψηφοφόροι θα κληθούν να επιλέξουν, μεταξύ άλλων, και βουλευτές που θα υπηρετήσουν το εθνικό συμφέρον, παραμερίζοντας το προσωπικό αλλά και τα τοπικά μικροσυμφέροντα.

Αυτή η αυτονόητη για κάποιους συνταγματική υποχρέωση των πολιτών καλό είναι να υπενθυμίζεται, αφού είναι αμφίβολο αν έγινε μάθημα το πάθημα από τα βουλευτικά αντιμνημονιακά καμώματα που οδήγησαν στο ανεκδιήγητο δημοψήφισμα του 2015.

Υπενθυμίζουμε ότι από το 2010 μέχρι το 2015 πολλοί βουλευτές κυρίως του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας έσπασαν την κομματική πειθαρχία καταψηφίζοντας τις δανειακές συμβάσεις που κρατούσαν ζωντανή την Ελλάδα. Οι “αντάρτες” με πρόσχημα ένα νεφελώδες αντιμνημονιακό ιδεολόγημα παραλίγο να καταστρέψουν τη χώρα, ενώ όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια τα μόνα πράγματα που προάσπιζαν ήταν το προσωπικό τους συμφέρον και την πιθανότητα επανεκλογής τους.

Τελικά οι “αντάρτες” της πενταετίας 2010 - 2015, για να διασώσουν τη βουλευτική τους έδρα, αναγκάστηκαν να διασχίσουν με κυβιστήσεις τον πολιτικό στίβο για να ενταχθούν σε κόμματα που εφάρμοσαν με πάθος την τρίτη δανειακή σύμβαση (“τρίτο μνημόνιο” στην... ανταρτογλώσσα) και πολλοί από αυτούς διεκδικούν τώρα για ακόμα μια φορά την ψήφο των πολιτών, από τις επάλξεις όλων σχεδόν των κομμάτων. Στις ίδιες επάλξεις βρίσκονται επίσης και όσοι κρύφτηκαν πριν το ανεκδιήγητο δημοψήφισμα του 2015, περιμένοντας είτε να πορευτούν με το νικητή, είτε να βγάλουν άλλοι την Ελλάδα από την Ευρωπαϊκή Ενωση για να έρθουν έπειτα αυτοί να κυβερνήσουν στα τριτοκοσμικά Βαλκάνια.

Στις 7 Ιουλίου, και ενώ η επιστροφή στην πραγματικότητα παραμένει ακόμα ζητούμενο, οι ψηφοφόροι των κομμάτων θα πρέπει να επιλέξουν με μεγάλη προσοχή τους βουλευτές που θα σταυρώσουν, αφού δεν αποκλείεται η πορεία της Ελλάδας να κριθεί σε μια κοινοβουλευτική ψηφοφορία από μία και μόνο ψήφο. Ειδικά οι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας καλούνται να επιλέξουν βουλευτές που θα στηρίξουν την εκσυγχρονιστική προσπάθεια της ηγεσίας και όχι όσους ονειρεύονται να δώσουν το φιλί της ζωής στα πελατειακά δίκτυα και την παρεοκρατία. Στο αντίπαλο στρατόπεδο, οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ καλούνται να επιλέξουν ανάμεσα σε όσους θα στηρίξουν μια σοσιαλδημοκρατική στροφή του κόμματος και σε όσους επιμένουν να πορεύονται με διχαστικά συνθήματα, προτιμώντας να διατηρήσουν το εμφυλιοπολεμικό κλίμα προκειμένου να εκλεγούν (ή να επανεκλεγούν), παρά να επιστρέψει η οικονομική και πολιτική ζωή της χώρας σε μια κανονικότητα. Τέλος, οι ψηφοφόροι του ΚΙΝΑΛ θα πρέπει να επιλέξουν ανάμεσα σε αυτούς που πιστεύουν ότι το Κίνημα μπορεί και πρέπει να εκφράσει τη σύγχρονη Κεντροαριστερά και σε εκείνους που θέλουν να το μετατρέψουν σε “ΚΚΕ του κέντρου” όπως πολύ εύστοχα είχε επισημάνει ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Με απλά λόγια: Πρόσεξε ποιον θα ψηφίσεις και μην σταυρώνεις όποιον σου τάζει λαγούς με πετραχήλια.

Θανάσης Λαγός

Εmail: lathanasis@yahoo.gr

 

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2019 13:33