Παρασκευή, 28 Ιουνίου 2019 13:36

Κάμερες με ραντάρ στη Νέα Είσοδο

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(11 ψήφοι)
Κάμερες με ραντάρ στη Νέα Είσοδο

 

Ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας έχει δίκιο όταν υποστηρίζει ότι για τα περισσότερα τροχαία ευθύνεται ο ανθρώπινος παράγοντας, μόνο που δεν αρκούν οι διαπιστώσεις για την επίλυση των προβλημάτων.

Ειδικά δε για το θέμα των τροχαίων δυστυχημάτων στη Νέα Είσοδο, δεν αρκεί η κυνική διαπίστωση πως για τα περισσότερα από αυτά ευθύνεται η υπερβολική ταχύτητα.

Οι τοπικές αρχές και η κυβέρνηση οφείλουν να αναρωτηθούν γιατί τα οχήματα αναπτύσσουν καθημερινά μεγάλες ταχύτητες χωρίς να τιμωρούνται οι οδηγοί. Υπενθυμίζουμε ότι το όριο ταχύτητας στη Νέα Είσοδο είναι 50 χιλιόμετρα την ώρα (γιατί μόνο έτσι μπορεί να είναι ασφαλής ένας τέτοιος δρόμος, με τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά) αλλά σχεδόν κανείς δεν το τηρεί. Υπενθυμίζουμε επίσης ότι κάθε φορά που γίνονται έλεγχοι από την Τροχαία ξεσηκώνεται πλήθος διαμαρτυριών, καθώς οι Ελληνες θεωρούν αναφαίρετο δικαίωμά τους να εφαρμόζουν το νόμο εάν και όταν θέλουν.

“Περιέργως” όμως, όταν ο Ελληνάρας βγει στο εξωτερικό αυτομάτως αποκτά “οδηγική παιδεία”, γιατί γνωρίζει ότι ο νόμος τηρείται απαρέγκλιτα και ότι αν ξεπεράσει το όριο ταχύτητας θα πληρώσει ακριβό πρόστιμο. Αρα, για την ανεύθυνη οδηγική συμπεριφορά του Ελληνα οδηγού δεν ευθύνεται το έλλειμμα οδηγικής παιδείας, αλλά το καθεστώς ανομίας που επικρατεί στους ελληνικούς δρόμους και το οποίο συντηρείται εξαιτίας των πελατειακών σχέσεων, με πρόσχημα την οικονομική ύφεση.

Ενα κράτος δικαίου που σέβεται τη ζωή των πολιτών του και δεν λειτουργεί με πελατειακές σχέσεις θα είχε τοποθετήσει κάμερες με ραντάρ όχι μόνο στη Νέα Είσοδο, αλλά σε όλες τις εθνικές οδούς. Στην Ελλάδα απλώς μετράμε νεκρούς επειδή θεωρούμε το νόμο εχθρό του πολίτη.

lathanasis@yahoo.gr

Θανάσης Λαγός


NEWSLETTER