Τρίτη, 27 Αυγούστου 2019 17:16

Ούτε ψύλλος στον κόρφο των νέων προέδρων

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

 

Ο "νόμος Θεοδωρικάκου" που ψηφίστηκε για να απενεργοποιήσει τη νάρκη της απλής αναλογικής στην αυτοδιοίκηση, δεν έκανε τελικώς τίποτα περισσότερο από το να αφήσει ενεργό τον εκρηκτικό μηχανισμό στα χέρια των νέων προέδρων στα δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια.

Σε κάθε περίπτωση και ανεξάρτητα από προθέσεις, μαξιμαλιστικές επιδιώξεις και απολογητικές υπεραπλουστεύσεις, δεν χρειάζεται να έχεις διδακτορικό στις Πολιτικές Επιστήμες για να αντιληφθείς ότι στις περισσότερες συνεδριάσεις των νέων συμβουλίων θα γίνεται της "Τροίας ο πόλεμος" και ότι οι "πολέμαρχοι" των παρατάξεων θα κονταροχτυπιούνται μπροστά στις κάμερες μέχρι τελικής πτώσεως του... καμεραμάν και των δημοσιογράφων.

Αλήθεια με ποιο κανονισμό λειτουργίας θα γίνουν οι συνεδριάσεις στα δημοτικά και στα περιφερειακά συμβούλια; Γιατί αν γίνουν με τον υπάρχοντα κανονισμό, που μεταξύ άλλων δεν προβλέπει περιορισμένο αριθμό ερωτήσεων ή συγκεκριμένο αριθμό τοποθετήσεων από κάθε παράταξη, καλύτερα είναι να μην ξεκινήσουν καν οι συνεδριάσεις.

Και για να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας -άλλωστε ούτε η "Νέα Πελοπόννησος" κρύβει τις προθέσεις της: Ποιος πρόεδρος είναι ικανός να σταματήσει τους 17 συμβούλους της παράταξης του απερχόμενου περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη, όταν αυτοί θα αρχίσουν να σφυροκοπούν ανελέητα τους 17 συμβούλους της παράταξης του νέου περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα; Και τι θα κάνει ο πρόεδρος αν και οι 5 σύμβουλοι της αντισυστημικής Αριστεράς αρχίσουν και αυτοί το σκληρό ροκ;

Ειλικρινά δεν έχω απάντηση. Το μόνο που ξέρω είναι ότι δεν θα ήθελα να είμαι ούτε ψύλλος στον κόρφο των νέων προέδρων.

Θανάσης Λαγός

Εmail: lathanasis@yahoo.gr

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 27 Αυγούστου 2019 17:16