Δευτέρα, 26 Αυγούστου 2019 14:57

Προγραμματικές για τις ανάγκες του 1950

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(4 ψήφοι)
Προγραμματικές για τις ανάγκες του 1950

Ακούγοντας και διαβάζοντας τις προγραμματικές δηλώσεις των νέων τοπικών αρχόντων της Μεσσηνίας και της Πελοποννήσου, σιγουρεύομαι ότι οι περισσότεροι από τους πολιτικούς έχουν μείνει κάπου στα μισά του... προηγούμενου αιώνα, όταν πυλώνας της οικονομίας ήταν η πρωτογενής παραγωγή και ζητούμενο για την ανάπτυξη της μεταπολεμικής Ελλάδας ήταν βασικές υποδομές όπως οι δρόμοι.

Θα μου πείτε: Στα 70 χρόνια που διανύσαμε, απέκτησε δρόμους η Πελοπόννησος ή μήπως άλλαξε δραματικά η σύνθεση του πληθυσμού ανά παραγωγική δραστηριότητα; Σε καμία περίπτωση δεν είμαι τρελός, για να υποστηρίξω ότι η Πελοπόννησος είναι μια... κανονική περιφέρεια ή ότι ο αγροτικός πληθυσμός είναι ασήμαντο ποσοστό του εκλογικού σώματος και άρα δεν χρειάζεται να του αφιερώνουν τόσο μεγάλο επικοινωνιακό χρόνο οι πολιτικοί. Αντιθέτως πιστεύω ότι οι πολιτικοί, επειδή είχαν το βλέμμα τους στραμμένο στο παρελθόν, δεν μπόρεσαν τελικώς να εκφράσουν τις σύγχρονες ανάγκες, με συνέπεια η Ελλάδα να παραμείνει με τριτοκοσμικό δευτερεύον οδικό δίκτυο και σημαντική συνεισφορά του πρωτογενούς τομέα στην οικονομία, επειδή το ΑΕΠ κυμαίνεται ακόμα σε επίπεδα κάτω από το 60% του μέσου ευρωπαϊκού.

Σε κάθε περίπτωση, όποιος δεν καταλαβαίνει πως η Πελοπόννησος θα παραμένει φτωχή αν παραμείνει... αγροτική, μάλλον δεν μπορεί να αντιληφθεί στοιχειωδώς πώς λειτουργεί η οικονομία και γιατί ο πρωτογενής τομέας ακόμα και σε χώρες πρότυπα όπως η Ολλανδία, απασχολεί ένα μικρό ποσοστό του πληθυσμού και συνεισφέρει στο ΑΕΠ ένα ακόμα μικρότερο ποσοστό προστιθέμενης αξίας.

Εννοείται ότι όποιος πιστεύει τη δεύτερη δεκαετία του 21ου αιώνα πως η ανάπτυξη θα έρθει μόνο με δρόμους και αύξηση της αγροτικής παραγωγής, όχι μόνο δεν ξέρει πού πατά και πού πηγαίνει, αλλά είναι κιόλας επικίνδυνος για τον τόπο, γιατί σπαταλά πολύτιμους παραγωγικούς πόρους σε αντιπαραγωγικές δραστηριότητες. Εννοείται επίσης ότι η επιδοματική πολιτική για τη διατήρηση του εισοδήματος των αγροτών είναι ένα εντελώς άλλο κεφάλαιο, που έχει να κάνει με τη διανομή του ΑΕΠ και όχι με την αύξησή του.

Τέλος εννοείται ότι δεν περίμενα από τους τοπικούς άρχοντες να εξαγγείλουν... πρατήρια για ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα, ούτε να κάνουν Καλιφόρνια τη Μεσσηνία. Μια ψηφιακή αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών περίμενα όμως να την ακούσω από όλους. Αλλά φαίνεται ότι έχω ακόμα μεγάλες αυταπάτες. Τα ψηφίσματα για τις τράπεζες που θα κλείσουν είναι έτοιμα δήμαρχε; Πάμε γερά στο 1950 ξανά.

 

Θανάσης Λαγός

Εmail: lathanasis@yahoo.gr

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 12 Σεπτεμβρίου 2023 19:32

NEWSLETTER