Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου 2020 13:47

Νέος εμφύλιος για το Σουληνάρι - Πύλος;

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(4 ψήφοι)
Νέος εμφύλιος για το Σουληνάρι - Πύλος;

 

Η αλλαγή της χάραξης στο τμήμα Σουληνάρι - Πύλος ενώ είναι αναγκαία, αν δεν γίνει με προσεκτικές κινήσεις και κυρίως αν δεν εξυπηρετεί τις ανάγκες της Πύλου, της Μεθώνης και της Φοινικούντας, ενδέχεται να τινάξει στον αέρα το σχέδιο κατασκευής του δρόμου Καλαμάτα - Ριζόμυλος - Πύλος - Μεθώνη.

Σε κάθε περίπτωση, η Πολιτεία "ανακάλυψε" με μεγάλη καθυστέρηση ότι η μελέτη προβλέπει ακριβά έργα στο τμήμα Σουληνάρι - Πύλος, ενώ όσοι γνωρίζουν την περιοχή αναρωτιούνταν από την αρχή αν οι μελετητές ήταν τυφλοί ή αν δεν ήθελαν να γίνει το έργο. Μόνο ένας τυφλός όμως δεν βλέπει στο χάρτη ότι ο δρόμος Σουληνάρι - Κρεμμύδια κατευθύνεται βορειοδυτικά, ενώ η Πύλος, η Μεθώνη και η Φοινικούντα βρίσκονται νοτιοδυτικά του Σουληναρίου και άρα ο ταξιδιώτης θα πρέπει να διανύσει περισσότερα χιλιόμετρα για να φτάσει στον προορισμό του. Προφανώς η αυτονόητη και φθηνή λύση να περάσει ο δρόμος νότια του Χανδρινού (στους νότιους πρόποδες του Προφήτη Ηλία) και να φτάσει μέσω Κυνηγού νότια της Πύλου (στο δρόμο για Μεθώνη) δεν εξετάστηκε ποτέ, γιατί οι μελετητές ήθελαν να εντάξουν στο Καλαμάτα - Ριζόμυλος - Πύλος - Μεθώνη και την παράκαμψη της Γιάλοβας.

Ανεξάρτητα όμως από τη βούληση των μελετητών, το Δημοτικό Συμβούλιο Πύλου - Νέστορος θα πρέπει να γνωμοδοτήσει για τη νέα χάραξη και κατά την ταπεινή μου άποψη δύσκολα οι τοπικοί άρχοντες θα πείσουν τους κατοίκους της Πύλου, της Μεθώνης και της Φοινικούντας να κάνουν περισσότερα χιλιόμετρα για να φτάσουν στον προορισμό τους. Αν μάλιστα οι δημότες του Δήμου Πύλου - Νέστορος αντιληφθούν ότι τη νέα χάραξη προωθούν οι Δήμοι Μεσσήνης και Καλαμάτας, με σκοπό να απορροφήσουν στις ενότητές τους τα χρήματα που θα εξοικονομηθούν, κανένας δεν μπορεί να αποκλείσει (μετά τον εμφύλιο για το Καλαμάτα - Ριζόμυλος) το ενδεχόμενο ενός νέου μεσσηνιακού εμφυλίου για το Σουληνάρι - Πύλος.

Συμπέρασμα: Αν ήμουν οπαδός των θεωριών συνωμοσίας θα πίστευα ότι κάποιοι στο υπουργείο Υποδομών κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να μην γίνει ποτέ το Καλαμάτα - Ριζόμυλος - Πύλος - Μεθώνη. Επειδή όμως πιστεύω στις δημοκρατικές λύσεις, δεν θα σταματήσω να ελπίζω ότι έστω και την ύστατη στιγμή οι Μεσσήνιοι πολιτικοί και αυτοδιοικητικοί θα κάτσουν σε ένα τραπέζι και θα συμφωνήσουν ότι πρέπει να κατασκευαστεί ένας δρόμος που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες του νομού και όχι ένας "Φρανκενστάιν" που σχεδιάστηκε στην προκρούστεια κλίνη ανεύθυνων μελετητών.

 

Υ.Γ.: Το άρθρο γράφτηκε πριν γίνουν γνωστές οι διαβεβαιώσεις για τήρηση του αρχικού σχεδιασμού.

 

Θανάσης Λαγός

Εmail: lathanasis@yahoo.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου 2020 13:48

NEWSLETTER