Πέμπτη, 04 Ιουνίου 2020 14:01

Η "σκούρα Ν.Δ." εμπόδιο στην κυβέρνηση

Γράφτηκε από τον

Η "σκούρα Ν.Δ." εμπόδιο στην κυβέρνηση

Η δημιουργία τεχνοκρατικής ομάδας με επικεφαλής τον Νομπελίστα οικονομολόγο Χριστόφορο Πισσαρίδη, για την αξιοποίηση των 32 δισ. ευρώ, αναμφισβήτητα είναι σωστή και δημιουργεί τις προϋποθέσεις για επανάληψη του "ελληνικού θαύματος" που επιτεύχθηκε στο θέμα του περιορισμού της ασθένειας Covid19.

Κάπου εδώ όμως τελειώνουν οι αισιόδοξες εκτιμήσεις, αφού το υπάρχον πολιτικό προσωπικό δεν αφήνει κανένα περιθώριο για... μεγάλες προσδοκίες ή τουλάχιστον για πλήρη εφαρμογή των ψηφιακών μεταρρυθμίσεων που έχει ήδη προωθήσει ο υπουργός Ψηφιακής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Πιερρακάκης.

Προσωπικά εκτιμώ ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχασε μια χρυσή ευκαιρία να προκηρύξει εκλογές και μέσω της λίστας να απαλλαγεί από τα εσωκομματικά βαρίδια που είναι έτοιμα να σπαταλήσουν τα 32 δισ. ευρώ σε επιδοτήσεις και αποζημιώσεις οποιασδήποτε ομάδας πίεσης διαθέτει τις περισσότερες ψήφους για τη συντήρηση των πελατειακών δικτύων. Μόνο έτσι θα είχε την ευκαιρία ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η Ελλάδα να απαλλαγούν από τα βαρίδια που βλέπουν τον κορονοϊό ως ευκαιρία επιστροφής του κράτους - πατερούλη.

Σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν κινδυνεύει από την αδύναμη αντιπολίτευση, αλλά κυρίως από τα "γαλάζια" στελέχη που θα υπονομεύσουν συνειδητά κάθε προσπάθεια εκσυγχρονισμού της ελληνικής οικονομίας με τον ίδιο τρόπο που το "βαθύ ΠΑΣΟΚ" υπονόμευε το έργο της κυβέρνησης Κώστα Σημίτη. Και μην βιαστείτε να μου πείτε ότι η "σκούρα Νέα Δημοκρατία" δεν έχει συνδικάτα για να κάνουν τη "βρόμικη δουλειά", γιατί μπορώ να σας δείξω πολλούς δεξιούς αυτοδιοικητικούς να ακονίζουν μαχαίρια λέγοντας ότι ο κορονοϊός επιβάλλει την επιστροφή του... κράτους στην οικονομία.

lathanasis@yahoo.gr

Θανάσης Λαγός

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 04 Ιουνίου 2020 14:06