Τρίτη, 22 Μαρτίου 2022 19:54

Η ακριβή ενέργεια απειλεί τη δημοκρατία

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(7 ψήφοι)
Η ακριβή ενέργεια απειλεί τη δημοκρατία

Η ακριβή ηλεκτρική ενέργεια ροκανίζει το εισόδημα των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων, αλλά η κυβέρνηση Μητσοτάκη δείχνει να μην έχει καταλάβει πως τελικώς θα πληρώσει αυτή το λογαριασμό, όπως πλήρωσε η κυβέρνηση Σαμαρά το λογαριασμό του ΕΝΦΙΑ.

Τα κυβερνητικά στελέχη και ένας μεγάλος αριθμός "γαλάζιων" βουλευτών αδυνατούν να αντιληφθούν πως η ακριβή ηλεκτρική ενέργεια ενδέχεται να πυροδοτήσει αλυσιδωτές πολιτικές εκρήξεις, μπροστά στις οποίες τα εκλογικά αποτελέσματα του 2012 θα φαντάζουν με δροσερό αεράκι πριν τον τυφώνα. Αν η κυβέρνηση είχε αντιληφθεί τους κινδύνους που εγκυμονεί η ενεργειακή κρίση, θα είχε στείλει ήδη τελεσίγραφο στην Ευρωπαϊκή Ένωση ζητώντας να σταματήσει η "πράσινη ρύθμιση" της αγοράς και να επιτραπεί η παραγωγή ενέργειας με κάθε εφικτό τρόπο που μπορεί να μειώσει την τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος.

Σε κάθε περίπτωση, η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να επανεξετάσει την ενεργειακή πολιτική της, καθώς η "πράσινη υστερία" ενδέχεται να προκαλέσει άμεσα μεγαλύτερες καταστροφές από όσες μπορεί να προκαλέσει στο μακρινό μέλλον η κλιματική αλλαγή. Ας μην ξεχνάμε ότι η "πράσινη υστερία" οδήγησε στην εξάρτηση από το φυσικό αέριο της Ρωσίας και ότι η συνέχισή της απλώς χρηματοδοτεί το καθεστώς Πούτιν που απειλεί την Ευρώπη και τη δημοκρατία. 

Αν ήμασταν οπαδοί των θεωριών συνωμοσίας θα πιστεύαμε εύκολα ότι το καθεστώς Πούτιν προώθησε την "πράσινη υστερία" για να δέσουν την Ευρώπη στο ενεργειακό άρμα της Ρωσίας. Είναι όμως βέβαιο ότι η Ευρώπη αυτοπαγιδεύτηκε στον βάλτο της αυταπάτης, επειδή πίστεψε ότι είναι εφικτή η ενεργειακή αυτάρκεια με Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. Το ίδιο πίστεψαν και οι περισσότερες ελληνικές κυβερνήσεις και πλέον είναι ορατός ο κίνδυνος να καταρρεύσει η οικονομία και η δημοκρατία εξαιτίας της ακριβής ενέργειας

lathanasis@gmail.com 

Θανάσης Λαγός


NEWSLETTER