Τετάρτη, 14 Ιουνίου 2023 11:40

Χωρίς μελέτη και όπου βγει

Γράφτηκε από τον

Χωρίς μελέτη και όπου βγει

«Επιτέλους κάτι φαίνεται να δίνει ελπίδες για λύση του κυκλοφοριακού του Δήμου Καλαμάτας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε χθεσινοβραδινή πολύωρη σύσκεψη με συμμετοχή του δημάρχου Θαν. Βασιλόπουλου, αντιδημάρχων και μηχανικών του δήμου, την οποία παρακολουθούσε διαδικτυακά και ο περιφερειάρχης Παν. Νίκας, αποφασίστηκε να γίνει προκήρυξη πανευρωπαϊκού διαγωνισμού για την ανάθεση εκπόνησης του νέου κυκλοφοριακού και συγκοινωνιακού χάρτη. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο δήμαρχος Θαν. Βασιλόπουλος είχε στην αρχή αρκετές αντιρρήσεις, οι οποίες όμως σταδιακά κάμφθηκαν, αφού διατυπώθηκαν από πολλούς συμμετέχοντες επιχειρήματα ότι η δημοτική αρχή όχι μόνο δεν θα έχει πολιτικό κόστος αλλά θα αποκομίσει οφέλη στις επόμενες δημοτικές εκλογές. Πάντα σύμφωνα με την πηγή μας, συζητήθηκαν και επί μέρους θέματα του κυκλοφοριακού, όπως:

1. Η μελέτη να επεκταθεί στις κοινότητες, καθώς και ο τρόπος συγκοινωνιακής σύνδεσής τους με την πόλη.

2. Η δημιουργία πάρκινγκ βαρέων οχημάτων στις εισόδους της Καλαμάτας.

3. Η δημιουργία περιφερειακού πάρκινγκ για Ι.Χ., το οποίο θα είναι συνδεδεμένο με συγκοινωνιακές γραμμές που θα οδηγούν στο κέντρο.

4. Συνεργασία με το Δήμο Μεσσήνης για προαστιακό τρένο».

Η είδηση αυτή δημοσιεύτηκε την 1η Απριλίου 2021 και φυσικά ήταν το… πρωταπριλιάτικο ψέμα της «Ε» το 2021 -καθώς όλοι στην Καλαμάτα γνωρίζουν και επιβεβαιώνουν καθημερινά ότι ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, συνεχίζοντας την πολιτική του προκατόχου του Παναγιώτη Νίκα, δεν έχει καμία διάθεση να σταματήσει την κυκλοφοριακή ασυδοσία.

Για να είμαι ειλικρινής, δεν θα κρύψω ότι κι εγώ αρχικά πίστεψα πως ο κ. Βασιλόπουλος θέλει να αλλάξει πολιτική, κάνοντας όσα χρειάζονται για να γίνει η Καλαμάτα ένα ευρωπαϊκό αστικό κέντρο και τα χωριά του δήμου σύγχρονα προάστια της πόλης. Ο κ. Βασιλόπουλος όμως, όπως και ο κ. Νίκας, ενδιαφέρεται πρωτίστως για την επανεκλογή του και γι’ αυτό ενισχύει απλώς τα πελατειακά δίκτυα σε βάρος του εκσυγχρονισμού και της ισονομίας. Ουσιαστικά και ο κ. Βασιλόπουλος βάζει τη δική του πολιτική καριέρα πάνω από το συμφέρον της πόλης και των πολιτών, γι’ αυτό επικρατεί κυκλοφοριακή ασυδοσία στους δρόμους της Καλαμάτας και ο νόμος της ζούγκλας στα κατειλημμένα πεζοδρόμια. Μένει να δούμε αν θα δικαιωθεί για αυτή του την επιλογή.

lathanasis@gmail.com

Θανάσης Λαγός

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 24 Οκτωβρίου 2023 19:07