Τρίτη, 16 Δεκεμβρίου 2014 14:10

Γιορτινές γωνιές στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Γιορτινές γωνιές στην Καλαμάτα

Μετά από οχτώ χρόνια θητείας και πολλές προσπάθειες, ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας κατόρθωσε φέτος να δώσει στην Καλαμάτα, έστω και οριακά, τη γιορτινή όψη που αξίζει σε μια πόλη η οποία θέλει να λέγεται ευρωπαϊκή. 

Ο κ. Νίκας βεβαίως προσπάθησε από την αρχή της θητείας του να δώσει γιορτινούς τόνους στην πόλη, αλλά δεν το κατάφερνε αφού οι υπηρεσίες δεν είχαν την τεχνογνωσία. Ετσι, άλλοτε ξεχνούσαν να στολίσουν το Ιστορικό Κέντρο και άλλοτε την Παραλία. Πάντοτε όμως ο κόσμος στήριζε με την παρουσία του τις εορταστικές εκδηλώσεις, δίνοντας δύναμη (και ψήφους φυσικά, για να μην ξεχνιόμαστε) στη δημοτική αρχή προκειμένου να ολοκληρώσει την προσπάθειά της. Τελικώς, η δημοτική αρχή εκμεταλλευόμενη την εμπειρία των προηγούμενων χρόνων κατόρθωσε φέτος να δημιουργήσει γιορτινές γωνιές σε δρόμους και πλατείες της Καλαμάτας. 

«Μα καλά, έπρεπε να περάσουν οχτώ χρόνια για να στολιστεί επιτυχημένα η Καλαμάτα;» θα ρωτήσουν οι άσπονδοι εχθροί του κ. Νίκα. Η απάντηση εξαρτάται από το ύψος που τοποθετεί ο καθένας μας τον πολιτικό πήχη. Ετσι κι αλλιώς οι περισσότεροι δήμαρχοι δεν θα κατορθώσουν να στολίσουν αξιοπρεπώς τις πόλεις τους ούτε μετά από... οχτώ θητείες. Αν συγκριθεί μαζί τους ο κ. Νίκας, όχι μόνο θα χαρακτηριστεί επιτυχημένος, αλλά θα πρέπει και να βραβευτεί για το στολισμό της Καλαμάτας. Αν όμως κάποιος τοποθετήσει τον πήχη της σύγκρισης σε ευρωπαϊκά επίπεδα, τότε ο κ. Νίκας θα χρειαστεί... άλλα οχτώ χρόνια για να πάρει βραβείο στολισμού. 
Σε κάθε περίπτωση, έστω κι αργά η δημοτική αρχή κατάφερε να πετύχει το στόχο της και της αξίζουν συγχαρητήρια για την προσπάθεια και το αποτέλεσμα. 
Αντιθέτως, βαθμό κάτω από τη βάση παίρνουν για μία ακόμα φορά οι επιχειρηματικοί φορείς που κρύβονται πίσω απ' τα δημοτικά στολίδια για να μη βάλουν το χέρι στην τσέπη. Και για να γίνω πιο κατανοητός: Οσο ο ιδιωτικός τομέας τα περιμένει όλα από το Δημόσιο, τόσο θα μακραίνει η απόσταση που χωρίζει την Καλαμάτα και την Ελλάδα γενικότερα από τον ανεπτυγμένο κόσμο. 
Οσο για την κρίση, αυτή απλώς δίνει το άλλοθι. Και πριν την κρίση οι επιχειρηματίες δεν συνήθιζαν να βάζουν το χέρι στην τσέπη.

lathanasis@yahoo.gr

Θανάσης Λαγός 

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 17 Δεκεμβρίου 2014 14:23

NEWSLETTER