Πέμπτη, 05 Μαρτίου 2015 16:16

Ανυπεράσπιστοι στα πεζοδρόμια της πόλης

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)
Ανυπεράσπιστοι στα πεζοδρόμια της πόλης

Στη δημοκρατία σε αντίθεση με τα τυραννικά καθεστώτα δεν προστατεύονται μόνο οι ισχυροί αλλά και οι αδύναμοι. Το πολιτικό αυτό δόγμα φαίνεται ότι έχει ξεχάσει η δημοτική αρχή Καλαμάτας προσπαθώντας να ικανοποιήσει για ευνόητους λόγους όσο το δυνατόν μεγαλύτερες πληθυσμιακές ομάδες.

Ετσι και με πρόσχημα την έλλειψη Δημοτικής Αστυνομίας έχει αφήσει ανυπεράσπιστους στους δρόμους της πόλης τόσο τους ανάπηρους όσο και τις μητέρες ή τους πατεράδες που έχουν μωρό σε καροτσάκι. Ομως και την εποχή της Δημοτικής Αστυνομίας η κατάσταση δεν ήταν καλύτερη. Και τότε και τώρα στα πεζοδρόμια της Καλαμάτας επικρατεί ο νόμος της ζούγκλας και κερδίζει πάντα ο ισχυρότερος. 

Ποιος είναι ισχυρότερος; Ο οδηγός που κλείνει με το αυτοκίνητο τις ράμπες γιατί ξέρει ότι δεν θα τιμωρηθεί. Ο επαγγελματίας που κλείνει με εμπορεύματα και τραπεζάκια το πεζοδρόμιο γιατί ξέρει ότι δεν θα τιμωρηθεί. Ο οδηγός που ανεβάζει το όχημά του στο πεζοδρόμιο γιατί ξέρει ότι δεν θα τιμωρηθεί. Ολοι αυτοί έχουν εξασφαλίσει ατιμωρησία όχι μόνο επειδή είναι ισχυροί οικονομικά και κοινωνικά, αλλά και γιατί τους στηρίζουν οι λαϊκιστές πολιτικοί. Για ποιο λόγο λοιπόν να κόψει κλήση ο αστυνομικός όταν γνωρίζει ότι θα την σβήσει ο αξιωματικός με εντολή κάποιου πολιτικού; Για ποιο λόγο ο δημοτικός υπάλληλος θα βάλει πρόστιμο όταν ξέρει ότι μπορεί να διαγραφεί με αντάλλαγμα μερικές ψήφους; Για ποιο λόγο ο δημοσιογράφος ή ο εκδότης θα συγκρουστεί με τους… διαφημιζόμενους όταν γνωρίζει ότι το μόνο που θα καταφέρει είναι να χάσει τη δουλειά του ή την επιχείρησή του; 

Με απλά λόγια: Η ασυδοσία κυριαρχεί στην πόλη επειδή κανένας μέχρι τώρα δεν αισθάνεται τόσο ισχυρός όσο απαιτείται για να συγκρουστεί μαζί της. Εννοείται ότι η ασυδοσία δεν επικρατεί μόνο στην Καλαμάτα. Κυριαρχεί σε όλη την Ελλάδα στο όνομα μιας τριτοκοσμικής ελευθερίας που βολεύει τους ισχυρούς και καταπιέζει τους αδύναμους. Απλώς στην Καλαμάτα η ανομία έχει πάρει πλέον ανεξέλεγκτες διαστάσεις, αφού είναι κρυφό μυστικό ότι η δημοτική αρχή ενδιαφέρεται μόνο για την επανεκλογή της. Η κατάσταση αυτή θα αλλάξει μόνο όταν η δημοτική αρχή αντιληφθεί ότι κινδυνεύει να χάσει επειδή δεν προστατεύει τους αδύναμους. Μόνο τότε θα απελευθερώσει τις ράμπες των αναπήρων και τα πεζοδρόμια. Διαφορετικά θα συνεχίσει να ψαρεύει ψήφους στα θολά της ανομίας. 

Θανάσης Λαγός

e-mail: lathanasis@yahoo.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 05 Μαρτίου 2015 16:07

NEWSLETTER