Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου 2015 17:12

Κάθε λιμάνι  και… καημός 

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)
Κάθε λιμάνι  και… καημός 

Παρακολουθώντας το “διάλογο” για την προοπτική δημιουργίας νέου λιμανιού στην Καλαμάτα, αναρωτήθηκα για μια ακόμα φορά αν η Ελλάδα μπορεί να πορευτεί στον 21ο αιώνα με αντιλήψεις και επιχειρήματα της περασμένης εκατονταετίας.

Σίγουρα πάντως κάποιοι έχουν μείνει ακόμα πιο πίσω, στην εποχή της πόλης - κράτους και γι' αυτό πιστεύουν ότι ένα αστικό κέντρο πρέπει να είναι αύταρκες διαθέτοντας μεταξύ άλλων 2-3 λιμάνια, αεροδρόμια,  δικαστήρια, πανεπιστήμια, στρατόπεδα, νοσοκομεία κ.λπ. Στην άλλη άκρη της πολιτικής ευθείας, οι οικοφασίστες που δεν ενοχλούνται από την εκτός σχεδίου δόμηση, ετοιμάζουν μαύρες σημαίες εναντίον οποιουδήποτε σχεδίου δημιουργίας λιμανιού, αεροδρομίου, δικαστηρίου, στρατοπέδου, ξενοδοχείου  εργοστασίου κ.λπ. 

Κανένας από αυτούς όμως δεν διανοείται να απαντήσει σοβαρά και δημοσίως στο εξής ερώτημα: Πόσα λιμάνια έχει ανάγκη η Πελοπόννησος και πού θα δημιουργηθούν; Να θέσουμε και αλλιώς το ερώτημα: Η Νότια Πελοπόννησος χρειάζεται ένα λιμάνι ή πρέπει να λειτουργούν ταυτόχρονα τα λιμάνια σε Καλαμάτα, Πύλο, Κυπαρισσία, Γύθειο και Νεάπολη, με δεδομένη μάλιστα τη λειτουργία των λιμανιών της Βόρειας Πελοποννήσου σε Κατάκολο, Ναύπλιο, Κόρινθο και Πάτρα; 

Προσωπικά εκτιμώ ότι η Νότια Πελοπόννησος χρειάζεται μόνο ένα μεγάλο λιμάνι και ότι η απόφαση για τη χωροθέτησή του πρέπει να ληφθεί με γνώμονα τη δημιουργία δικτύου συνδυασμένων μεταφορών. Με απλά λόγια: Ενα λιμάνι μακριά από αεροδρόμιο και σύγχρονο οδικό και σιδηροδρομικό δίκτυο είναι ένα άχρηστο λιμάνι στη μέση του πουθενά. Από εκεί και πέρα η Καλαμάτα, αν και εφόσον αποφασιστεί σε περιφερειακό επίπεδο, μπορεί να αποτελέσει κόμβο συνδυασμένων μεταφορών, αρκεί να διατεθούν πολλά εκατομμύρια ευρώ για τη δημιουργία νέου λιμανιού, την αναβάθμιση του αεροδρομίου και τη δημιουργία κανονικού σιδηροδρομικού δικτύου που θα συνδέσει τη Νότια Πελοπόννησο με την Στερεά Ελλάδα και την Ευρώπη. Είναι συμφέρουσα μια τόσο μεγάλη επένδυση ή θα πεταχτούν χρήματα τζάμπα; Σε αυτό το ερώτημα δεν θα απαντήσω εγώ, αλλά οι συντάκτες μια πλήρους μελέτης για την προοπτική των μεταφορών στην Πελοπόννησο. Οσο για τη συνύπαρξη λιμανιού και τουριστικών μονάδων, μια επίσκεψη στη Βαρκελώνη θα πείσει και τον πιο δύσπιστο Μεσσήνιο ότι η ισπανική πόλη έχει και μεγαλύτερο λιμάνι και περισσότερους επισκέπτες από την Καλαμάτα. 

Θανάσης Λαγός

e-mail: lathanasis@yahoo.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου 2015 17:22

NEWSLETTER