Τετάρτη, 25 Μαϊος 2016 20:03

Τζάμπα μάγκες με τη δημόσια περιουσία 

Γράφτηκε από τον

Τζάμπα μάγκες με τη δημόσια περιουσία 

 

Στο χθεσινό άρθρο με τίτλο “Η δημόσια περιουσία στα χέρια των βανδάλων” επισημάναμε κυρίως τις ευθύνες των πολιτικών και των τοπικών αρχόντων για τις καταστροφές στο Πάρκο Σιδηροδρόμων, στη Φραγκόλιμνα, στο Ανατολικό και Δυτικό Κέντρο και σε άλλες περιοχές της Καλαμάτας.

Ομως ευθύνες δεν έχουν μόνο οι πολιτικοί και οι τοπικοί άρχοντες. Εχουν τόσο οι πολίτες ατομικά όσο και οι σύλλογοι που φιλοξενούνται δωρεάν στους κοινόχρηστους χώρους αλλά δεν κάνουν τίποτα για να προστατέψουν τη δημόσια περιουσία. Ειδικά στο Ανατολικό Κέντρο φιλοξενούνται δωρεάν αθλητικοί και πολιτιστικοί σύλλογοι, ενώ δωρεάν έχουν παραχωρηθεί τόσο τα κτήρια στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου όσο και το οικόπεδο που φιλοξενεί τη Φοιτητική Εστία. Ομως κανένας σύλλογος ή φορέας δεν ενδιαφέρεται για το χάος και το σκοτάδι που επικρατεί λίγα μέτρα δίπλα από τις αθλητικές και εκπαιδευτικές εγκαταστάσεις. Ετσι το Ανατολικό Κέντρο καταστρέφεται καθημερινά κάτω από τα απαθή βλέμματα όσων το χρησιμοποιούν δωρεάν. Ουσιαστικά το μόνο που ενδιαφέρει τα στελέχη των πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων είναι να γραφτεί σωστά το όνομά τους στον Τύπο, ώστε να καταξιωθούν αρχικά ως παράγοντες για να μπορέσουν στη συνέχεια να γίνουν τοπικοί άρχοντες και πολιτικοί στην κεντρική πολιτική σκηνή.

Βεβαίως υπάρχουν και κάποιοι που βγάζουν χρήματα χρησιμοποιώντας δωρεάν τις εγκαταστάσεις και χρεώνοντας τα μέλη τους, αλλά αυτό είναι ένα άλλο μεγάλο θέμα που αφορά τον δήθεν ερασιτεχνικό αθλητισμό και τις οικονομικές του διαστάσεις. 

Σε κάθε περίπτωση, όσες φορές επιχείρησα να κάνω παρατήρηση σε κάποιον οδηγό αυτοκινήτου που διέσχιζε με ιλιγγιώδη ταχύτητα το πάρκο του Ανατολικού Κέντρου, μόνο που δεν βρήκα το μπελά μου από όσους με κοίταγαν και αναρωτιόντουσαν αν είμαι τρελός ή… αστυνομικός. Τελικώς το μπελά μου τον βρήκα όταν έκανα παρατήρηση σε ζωόφιλο επειδή είχε βάλει το σκύλο του στην παιδική χαρά. Μάλιστα αφού με έβρισε αρχικώς αναρωτήθηκε μεγαλοφώνως στη συνέχεια γιατί δεν έβαζα και το δικό μου σκύλο στην παιδική χαρά αντί να του κάνω παρατήρηση. 

Τα ίδια και χειρότερα γίνονται και στο Πάρκο Σιδηροδρόμων, μόνο που εκεί τελικώς την πλήρωσαν τα… σκυλιά καθώς η δημοτική αρχή απαγόρευσε την είσοδό τους στο Πάρκο. Ειλικρινά δεν γνωρίζω αν εφαρμόζεται η (άδικη κατά τη γνώμη μου) απαγόρευση και τι θα κάνει η δημοτική αρχή για να προστατέψει τα βαγόνια και τα παγκάκια από τους βάνδαλους. Ούτε ξέρω για ποιο λόγο είναι σβηστά τα μισά φώτα στο Ανατολικό Κέντρο. Γνωρίζω μόνο ότι για την καταστροφή της δημόσιας περιουσίας δεν φταίει η… τρόικα. Φταίμε εγώ και εσύ που αφήνουμε τους βάνδαλους να καταστρέφουν την δημόσια περιουσία και τους πολιτικούς να ψηφοθηρούν παραχωρώντας την δωρεάν.

Θανάσης Λαγός

e-mail: lathanasis@yahoo.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 26 Μαϊος 2016 18:41