Τρίτη, 07 Ιουνίου 2016 21:18

Δημοσιογραφικές διαπιστώσεις του… δημάρχου Καλαμάτας

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(3 ψήφοι)

«Δυστυχώς, άλλη μία χρονιά μπαίνει θέμα χρήσης του αιγιαλού, γιατί υπάρχει μεγάλο πρόβλημα, που σχετίζεται με τη γραφειοκρατία του κράτους. Εμπλέκονται 4-5 υπηρεσίες, που πρέπει να συνεννοηθούν μεταξύ τους, με θεσμικό πλαίσιο ασαφές και αντιφατικό. Εγινε διάλογος και θα καταβληθεί προσπάθεια συνεννόησης, θα συνεργαστούμε με το Λιμεναρχείο, την Κτηματική Υπηρεσία, την Αστυνομία για ό,τι περνάει από το χέρι μας. Δυστυχώς, από τα δεκάδες καταστήματα που δραστηριοποιούνται στον αιγιαλό, μόνο 4 έχουν υποβάλει αίτηση στο δήμο για παραχώρηση χώρου».

 Το… ρεπορτάζ αυτό έκανε ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας μιλώντας κατά τη διάρκεια της σύσκεψης για τους κοινόχρηστους χώρους. Ομως ο κ. Νίκας δεν είναι δημοσιογράφος. Είναι δήμαρχος εκλεγμένος για να βρίσκει λύση στα προβλήματα. Είναι δήμαρχος 10 χρόνια και έχει άριστες σχέσεις με όλες τις κυβερνήσεις που άφησαν ανέγγιχτη τη γραφειοκρατία του κράτους, την οποία κατηγορεί για το μπάχαλο που κυριαρχεί στους κοινόχρηστους χώρους. 

Για αυτό ο κ. Νίκας, αν δεν είναι κύριος υπεύθυνος, είναι τουλάχιστον συνυπεύθυνος για τις παρανομίες τόσο στην παραλία της Καλαμάτας όσο και στους υπόλοιπους κοινόχρηστους χώρους της πόλης. Αν ο δήμαρχος είχε βούληση να βάλει τάξη στην πόλη δεν θα είχαν χαθεί 10 χρόνια χωρίς να γίνει τίποτα. Ομως ο κ. Νίκας δεν θέλει να βάλει τάξη στην πόλη γιατί φοβάται το πολιτικό κόστος. Θέλει απλώς να επανεκλεγεί και με τις ψήφους όσων παρανομούν και για αυτό εκμεταλλεύεται με καλύτερο τρόπο από την αντιπολίτευση την πολυνομία και τη γραφειοκρατία. 

Από εκεί και πέρα είναι ανούσιο (για να μην πω ανόητο και με κατηγορήσουν για ακραίο οι φύλακες της πολιτικής ορθότητας), να συζητάμε για εκσυγχρονισμό του κράτους και της αυτοδιοίκησης. Οταν στην παραλία της Καλαμάτας έχουν υποβληθεί μόνο 4 αιτήσεις για παραχώρηση αιγιαλού, ενώ βγάζουν ξαπλώστρες πάνω από 50 μαγαζιά, είναι ανούσιο να συζητάμε για οτιδήποτε. Οταν είναι φθηνότερο το πρόστιμο από την ενοικίαση του αιγιαλού είναι ανούσιο να μιλάμε για οικονομική ανάπτυξη, ανταγωνισμό και άλλες οικονομικές θεωρίες πολυτελείας. Οταν ο δήμαρχος κάνει ρεπορτάζ αντί να εφαρμόζει το νόμο, προσδεθείτε και… καλή τύχη!  

lathanasis@yahoo.gr

Θανάσης Λαγός

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 08 Ιουνίου 2016 20:34