Τετάρτη, 08 Ιουνίου 2016 20:29

Η στροφή Καμμένου και η σιωπή Σαμαρά 

Γράφτηκε από τον

Η στροφή Καμμένου και η σιωπή Σαμαρά 

 Τον υπουργό Εθνικής Αμυνας δεν τον γνωρίζω προσωπικά. Παρακολουθώ όμως με ενδιαφέρον την πολιτική του καριέρα από τις αρχές της δεκαετίας του 1990 όταν μου κίνησε το ενδιαφέρον με το βιβλίο του «Τρομοκρατία, θεωρία και πράξη» στο οποίο υποστήριζε μεταξύ άλλων ότι στελέχη του ΠΑΣΟΚ συμμετείχαν στην εγκληματική οργάνωση “17 Νοέμβρη”.

 Τα χρόνια πέρασαν και όταν το 2002 εξαρθρώθηκε η “17 Νοέμβρη” αποδείχτηκε ότι οι θεωρίες του κ. Καμμένου απείχαν πολύ από την αλήθεια. Ομως το 2002 ο κ. Καμμένος ήταν ήδη 9 χρόνια βουλευτής και ελάχιστα τον ενδιέφερε αν κάποιοι θα θυμούνται μετά στο μέλλον ότι όσα υποστήριζε για την τρομοκρατία ήταν απλώς μια θαυμάσια ευκαιρία για να εκλεγεί στη δύσκολη περιφέρεια της Β΄ Αθηνών. 

Από τότε μέχρι σήμερα όμως παρακολουθώντας την πολιτική καριέρα του κ. Καμμένου αναρωτήθηκα πολλές φορές αν έχει πραγματική άγνοια κινδύνου ή πολύ ισχυρές πλάτες και αν θα μπορούσε να πολιτεύεται με τον ίδιο τρόπο χωρίς επιπτώσεις στη σταδιοδρομία του ο μέσος πολιτικός. Ειλικρινά δεν ξέρω αν χρειάζεται μεγάλο θράσος ή ισχυρές πλάτες για να ξεκινήσεις από τη Λαϊκή Δεξιά και να καταλήξεις αντιπρόεδρος της “πρώτη φορά αριστερής” κυβέρνησης. Ημουν όμως σχεδόν βέβαιος από την πρώτη στιγμή ότι ο κ. Καμμένος θα κάνει πίσω για το θέμα του στρατοπέδου της Καλαμάτας επειδή δεν είχε σκοπό να το κλείσει, αλλά να προκαλέσει επικοινωνιακό σαματά με στόχο να πλήξει τη Νέα Δημοκρατία ξύνοντας ανοιχτές πληγές του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. Δεν περίμενα όμως ότι θα φορτώσει τις αμαρτίες του στον τοπικό Τύπο, που απλώς κατέγραψε όσα είπε στη Βουλή ο υπουργός και όσα ανακοίνωσε το υπουργείο Εθνικής Αμυνας στην επίσημη ιστοσελίδα του. Δυστυχώς ο κ. Καμμένος αντί να ζητήσει συγγνώμη για το λάθος που έκανε ή να συγκρουστεί ευθέως με τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά επιχειρεί να φορτώσει το άνοιγμα του θέματος του στρατοπέδου στον Τύπο. Ομως στη Μεσσηνία γνωριζόμαστε πολύ καλά μεταξύ μας και γι' αυτό κανένας δεν πρόκειται να πιστέψει τις απίστευτες θεωρίες, που προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα και να κρύψουν όσα είπε στη Βουλή ο κ. Καμμένος και όσα ανακοίνωσε το υπουργείο Εθνικής Αμυνας στην επίσημη ιστοσελίδα του. 

 Υ.Γ.: Η σιωπή του πρώην πρωθυπουργού και βουλευτή Μεσσηνίας Αντώνη Σαμαρά τόσο για το θέμα του στρατοπέδου όσο και για αυτά που του προσάπτει ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, σε καμία περίπτωση δεν απαξιώνει τον Πάνο Καμμένο. Αντιθέτως αφήνει έκθετη τη Μεσσηνία σε αναπάντητους σχολιασμούς που δημιουργούν αρνητικά στερεότυπα για το νομό. Οι “κύκλοι” δεν μπορούν να πλήξουν την αξιοπιστία του υπουργού Εθνικής Αμυνας και η Μεσσηνία πληρώνει τα σπασμένα. 

lathanasis@yahoo.gr

Θανάσης Λαγός  

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2023 17:17