Τετάρτη, 03 Ιουλίου 2024 17:15

Ιταλία: «Πράσινο φως» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην αγορά της αεροπορικής εταιρίας Ita από την Lufthansa

Ιταλία: «Πράσινο φως» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην αγορά της αεροπορικής εταιρίας Ita από την Lufthansa

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έδωσε σήμερα το «πράσινο φως» στην αγορά της ιταλικής αεροπορικής εταιρίας Ita (η οποία δημιουργήθηκε μετά το κλείσιμο της ιστορικής Alitala) από την Lufthansa.

Στη συμφωνία, όπως αναφέρει ο ιταλικός τύπος, θα πρέπει να περιέχονται όροι υπέρ της διαφύλαξης του ελεύθερου ανταγωνισμού στην πρόσβαση στο αεροδρόμιο Λινάτε του Μιλάνου, για τις πτήσεις της Ita στην Ευρώπη και τις αεροπορικές συνδέσεις ανάμεσα στο αεροδρόμιο Φιουμιτσίνο της Ρώμης και τη Βόρεια Αμερική, με «άνοιγμα» σε νέες πτήσεις, άλλων εταιριών.

Η οριστική συμφωνία αναμένεται να υπογραφεί μέχρι τον προσεχή Νοέμβριο και σε μια πρώτη φάση, η γερμανική αεροπορική εταιρία θα εξασφαλίσει από το υπουργείο οικονομικών της Ρώμης το 41% της Ita, με αύξηση κεφαλαίου της τάξης των 325 εκατομμυρίων ευρώ. Σε μια δεύτερη φάση, εντός του 2033, η Lufthansa θα αποκτήσει το 100% των μετοχών του ιταλικού αερομεταφορά, που δημιουργήθηκε το 2020, έναντι 829 εκατομμυρίων ευρώ.

«Πρόκειται για μια ιταλική, γερμανική και ευρωπαϊκή επιτυχία, η οποία επετεύχθη μετά από σκληρή διαπραγμάτευση», δήλωσε ο Ιταλός υπουργός οικονομικών, Τζανκάρλο Τζορτζέτι. «Το ότι η θετική αυτή συμφωνία θα υπογραφεί με την Lufthansa, θα μας επιτρέψει να αυξήσουμε τις αεροπορικές συνδέσεις, από και προς την Ιταλία και να αναπτύξουμε την οικονομία της χώρας μας. Η Ρώμη θα γίνει το κύριο σημείο αναφοράς για τις αεροπορικές συνδέσεις με την Αμερική και την Αφρική», πρόσθεσε ο Ιταλός υπουργός.

ΑΠΕ-ΜΠΕ