Δευτέρα, 13 Οκτωβρίου 2014 00:22

Ο πιο χιουμοριστικός οδηγός συμπεριφοράς προς τα άτομα με αναπηρία (βίντεο)

Γράφτηκε από την
Ο πιο χιουμοριστικός οδηγός συμπεριφοράς προς τα άτομα με αναπηρία (βίντεο)

Πόσες φορές έχετε έρθει σε άβολη ή δύσκολη θέση όταν συναντήσατε ένα άτομο με αναπηρία; Μπορείτε να φανταστείτε τότε, πόσες φορές το άτομο αυτό, ένιωσε άβολα επίσης επειδή δε ξέρατε πώς να συμπεριφερθείτε απέναντι του! Κι όμως δεν είναι δύσκολο, ούτε χρειάζεται ειδικές γνώσεις, απλά συμπεριφερθείτε όπως θα θέλατε να κάνουν οι άλλοι προς εσάς!

 Ένα πολύ έξυπνα χιουμοριστικό βίντεο, μπορεί να αφυπνίσει αρκετούς από τους μη ανάπηρους, στο να κατανοήσουν τι είναι η αναπηρία και πως θέλει τρόπο και όχι κόπο. Κάποιος που είναι τυφλός δεν είναι και κουφός. Κάποιος που θέλει βοήθεια με την πόρτα ή τον κατάλογο ενός εστιατόριου, δεν είναι άτομο με ειδικές ανάγκες, απλά ρωτήστε το τι ακριβώς χρειάζεται!

Χρόνια τώρα προσπαθούμε να δώσουμε άπλες οδηγίες προς όλους, ότι τα άτομα με αναπηρία, δεν είναι άτομα με ειδικές ανάγκες. Είναι σαν όλους εμάς, απλά έχουν διαφορετικό τρόπο λειτουργίας, σκέψης κα δράσης. Δείξτε το βίντεο στους συγγενείς και φίλους, μοιραστείτε το στα social media που χρησιμοποιείτε και βοηθήστε να καταλάβουν όλοι ότι δε πρέπει να νιώθουν άβολα με την αναπηρία. Απλά είναι θέμα ευγένειας, γνώσης και καλής θέλησης!

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

Πηγή: newsitamea.gr


NEWSLETTER