Δευτέρα, 01 Φεβρουαρίου 2021 17:05

Σταμπουλίδης: Δεν υπάρχει άλλο μοντέλο για την αγορά εκτός από το click away και το click inside (Βίντεο)

Γράφτηκε από την
Σταμπουλίδης: Δεν υπάρχει άλλο μοντέλο για την αγορά εκτός από το click away και το click inside (Βίντεο)

«Δεν υπάρχει άλλο μοντέλο για να λειτουργήσει η αγορά πέρα από το οριστικό lockdown» είπε μιλώντας στην ΕΡΤ1 ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Παναγιώτης Σταμπουλίδης.

«Το click away το είχαμε εφαρμόσει πριν τις γιορτές με επιτυχία σε κάποιους κλάδους για αυτό και το επαναφέραμε για να καλυφθούν και οι ανάγκες των καταναλωτών και να λειτουργήσουν οι επιχειρήσεις που βρήκαν τη μέθοδο και την πρακτική για να εφαρμόσουν του μέτρο και φυσικά εισάγαμε και το click inside ειδικότερα για επιχειρήσεις όπως είναι τα καταστήματα ρούχων, παπουτσιών και τα βιβλιοπωλεία» είπε.

«Το λιανεμπόριο εκπροσωπεί το 40% των δημόσιων εσόδων για αυτό βρήκαμε μια ισορροπία που αφενός μειώνει την κινητικότητα των πολιτών στους δρόμους κι αφετέρου κρατάει ανοιχτές τις επιχειρήσεις. Από την άλλη πλευρά, οι επιχειρήσεις και την προηγούμενη περίοδο και τώρα είναι ενταγμένες στα μέτρα στήριξης από τον κρατικό προϋπολογισμό. Δεν είναι μόνο το λιανεμπόριο, είναι και η παραγωγική βάση της χώρας η οποία πρέπει για να λειτουργήσει να είναι ανοικτό και το λιανεμπόριο» ανέφερε.

Ο Γενικός Γραμματέας υποστήριξε ότι ο κόσμος θα περιορίσει τις μετακινήσεις.

«Δεν υπάρχει άλλος τρόπος αυτή την περίοδο για να κρατήσουμε μια ισορροπία ανάμεσα στην λειτουργία της αγοράς και στην τήρηση των περιοριστικών μέτρων για τον COVID-19. Πιστεύουμε ότι ο κόσμος θα περιορίσει τις άσκοπες μετακινήσεις και τους άσκοπους συνωστισμούς για να λειτουργήσουν τα μέτρα και να επανέλθουμε σε μια κανονικότητα. Έτσι θα πάμε ως το τέλος του μήνα, να δούμε πως θα λειτουργήσει και το click inside».

«Τα σούπερ μάρκετ μπορούν να πωλούν μέσα στο κατάστημα ότι πουλούσαν και πριν εκτός από παιχνίδια. Παιχνίδια μπορούν να πωλούν τα σούπερ μάρκετ με click away» ανέφερε.

Όσον αφορά στο κυνήγι και στο ψάρεμα, επανέλαβε ότι οι δραστηριότητες αυτές δεν επιτρέπονται ακόμη μέχρι να δώσουν το πράσινο φως για αυτές οι ειδικοί λοιμωξιολόγοι.

«Θα δούμε πως θα πάνε τα πράγματα αυτήν την εβδομάδα και προς το τέλος της, ενδεχομένως, θα επανεξετάσουμε κάποιες δραστηριότητες. Θα πρέπει να είμαστε όλοι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να διασφαλίσουμε όσα έχουμε κατακτήσει έως τώρα» κατέληξε ο κ. Σταμπουλίδης.


NEWSLETTER