Τρίτη, 02 Μαρτίου 2021 10:32

Απόρρητο έγγραφο της ΕΛ.ΑΣ. προειδοποιεί για ενδεχόμενες κλοπές πυρομαχικών από στρατόπεδα

Γράφτηκε από την
Απόρρητο έγγραφο της ΕΛ.ΑΣ. προειδοποιεί για ενδεχόμενες κλοπές πυρομαχικών από στρατόπεδα

Για ενδεχόμενη αρπαγή όπλων, εκρηκτικών και ρουκετοβόλων, προκειμένου να πραγματοποιηθούν επιθέσεις από ένα νέο αντάρτικο πόλης, προειδοποιεί απόρρητο έγγραφο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα», το έγγραφο της ΕΛ.ΑΣ. συντάχθηκε με ημερομηνία 26 Φεβρουαρίου 2021, την 50η μέρα της απεργίας πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα και έχει τίτλο «εντατικοποίηση μέτρων ασφαλείας περιμετρικά στρατιωτικών μονάδων, εγκαταστάσεων, σχηματισμών και κτηρίων».

Όπως αναφέρει το έγγραφο: «ενόψει της επικρατούσας και εξελισσόμενης εσωτερικής επικαιρότητας παρακαλείσθε όπως από της λήψεως της παρούσης και για όσο χρονικό διάστημα κρίνετε αναγκαίο εντείνετε και αυξήσετε τα αστυνομικά μέτρα περιμετρικά των στρατιωτικών μονάδων, εγκαταστάσεων (αποθήκες οπλισμού, πυρομαχικών κλπ), σχηματισμών έως και στρατιωτικών κτηρίων που βρίσκονται εκτός αυτών προς πρόληψη και αποτροπή οποιασδήποτε έκνομης ενέργειας εις βάρος του υπηρετούντος εκεί προσωπικού και των εν λόγω κτηρίων κι εγκαταστάσεων ή πράξης ακτιβιστικού χαρακτήρα».

«Σε συνεργασία με τις κατά τόπο αρμόδιες στρατιωτικές Αρχές προς επίτευξη του επιδιωκόμενου σκοπού εκδηλώσετε και οποιοδήποτε κατά την κρίση σας πρόσθετο μέτρο το οποίο θα συμβάλλει στην επαύξηση του βαθμού ασφαλείας των στρατιωτικών εγκαταστάσεων», σημειώνεται στο έγγραφο.

Φόβοι για νέα τρομοκρατική οργάνωση
Η επιδείνωση της υγείας του Δημήτρη Κουφοντίνα ή άλλη εξέλιξη, ενδεχομένως να οδηγήσει στη δημιουργία μίας νέας ένοπλης οργάνωσης που μπορεί να λάβει το όνομά της από το ηγετικό στέλεχος της 17 Νοέμβρη, εκτιμούν υψηλόβαθμα στελέχη της Κατεχάκης, σύμφωνα με «Τα Νέα».

Αλεξίσφαιρα και θωρακισμένοι χαρτοφύλακες
Επίσης, με αλεξίσφαιρα γιλέκα και ειδικούς θωρακισμένους χαρτοφύλακες κυκλοφορούν υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. αλλά και δικαστικοί, υπό το φόβο μίας ένοπλης επίθεσης, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.

Τέλος, η ΕΛ.ΑΣ. με συνεχή έγγραφα ζητά από τους αστυνομικούς τη συνεχή λήψη μέτρων αυτοπροστασίας προκειμένου να αποφευχθεί επίθεση στα σπίτια τους και έχει προβεί στη συνεχή φρούρηση 1.000 στόχων.


NEWSLETTER