Πέμπτη, 08 Απριλίου 2021 10:49

Κινδυνεύει να χάσει το δεύτερό της μάτι επειδή το νοσοκομείο έγινε Covid

Γράφτηκε από την
Κινδυνεύει να χάσει το δεύτερό της μάτι επειδή το νοσοκομείο έγινε Covid


Τη στιγμή που πολλά νοσοκομεία έχουν μετατραπεί αποκλειστικά για Covid, στον «πάγο» ασθενείς με άλλα νοσήματα.


Συγκλονίζει η ιστορία γυναίκας, η οποία κινδυνεύει να χάσει το δεύτερο της μάτι, καθώς «ο Ερυθρός Σταυρός», το νοσοκομείο στο οποίο έκανε τη θεραπεία της για ωχρά κηλίδα έχει μετατραπεί σε νοσοκομείο αποκλειστικά για κορονοϊό και πλέον παραπέμπεται σε ιδιωτικό ιατρείο όπου καλείται να πληρώσει.

 

Οπως έδειξε το ρεπορτάζ του OPEN TV, η κυρία Ρόζα πριν από 3 χρόνια είχε χάσει σε ποσοστό 80 - 90% το ένα της μάτι από ωχρά κηλίδα και εδώ και 1,5 χρόνο παρουσιάζει ένα παρόμοιο πρόβλημα και στο δεύτερο μάτι. Εδώ και ενάμιση χρόνο, ανά δύο μήνες, κάνει μια απαραίτητη ένεση στον «Ερυθρό Σταυρό», όμως πλέον το νοσοκομείο αυτό έχει μετατραπεί αποκλειστικά για Covid και η ίδια δεν μπορεί να συνεχίσει τη θεραπεία της.

«Μου είπαν πως δεν μπορώ να κάνω τη θεραπεία διότι έκλεισαν όλο το νοσοκομείο για Covid. Ο γιατρός είπε να πάμε σε ιδιώτη και δεν μπορούν να μας δώσουν και το φάρμακο. Ο ιδιώτης μόνο για να κάνει την ένεση ζητεί 200 ευρώ. Το φάρμακο δεν ξέρω πόσο κοστίζει είναι κρατικό. Ηδη υπάρχει στο νοσοκομείο το φάρμακο για μένα αλλά μας είπαν ότι “δεν μπορούμε να σας το δώσουμε”. Εμείς τώρα τι να κάνουμε; Να τυφλωθούμε;», αναρωτιέται η καταγγέλλουσα.


«Ο ΕΟΠΥΥ με καλύπτει αλλά επειδή έχουν μετατρέψει όλο το νοσοκομείο σε Covid, δεν υπάρχει μία πτέρυγα για να μας εξυπηρετήσει. Οι γιατροί είναι πολύ ευγενικοί και δεν έχουμε κανένα πρόβλημα αλλά και αυτοί δεν ξέρουν τι να κάνουμε», σημείωσε.

Ο σύζυγος της κυρίας Ρόζας, εξηγώντας το πρόβλημα, σημείωσε. «Ο ΕΟΠΥΥ μας καλύπτει αλλά το φάρμακο είναι κρατικό και είναι πανάκριβο. Εφόσον το τμήμα έχει κλείσει μόνο για κορονοϊό το φάρμακο παραμένει στο νοσοκομείο σε ψυγείο και δεν μπορούμε να το πάρουμε από το νοσοκομείο».

 

Βρέθηκε λύση για να μη χάσει το μάτι η γυναίκα - Τη στέλνουν στο Γεννηματάς


Σύμφωνα με πληροφορίες του OPEN TV, η γυναίκα θα πηγαίνει στο νοσοκομείο Γεννηματάς για να παίρνει το φάρμακο που χρειάζεται και όχι σε ιδιωτικό ιατρείο
Βρέθηκε λύση για τη γυναίκα που κατήγγειλε ότι κινδυνεύει να χάσει το δεύτερο της μάτι, καθώς ο «Ερυθρός Σταυρός», το νοσοκομείο στο οποίο έκανε τη θεραπεία της για ωχρά κηλίδα έχει μετατραπεί σε νοσοκομείο αποκλειστικά για κορονοϊό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του OPEN TV, η γυναίκα θα πηγαίνει στο νοσοκομείο Γεννηματάς για να παίρνει το φάρμακο που χρειάζεται και όχι σε ιδιωτικό ιατρείο. Ετσι, η γυναίκα δεν θα χρειάζεται να πληρώνει.

Υπενθυμίζεται ότι η κυρία Ρόζα πριν από 3 χρόνια είχε χάσει σε ποσοστό 80 - 90% το ένα της μάτι από ωχρά κηλίδα και εδώ και 1,5 χρόνο παρουσιάζει ένα παρόμοιο πρόβλημα και στο δεύτερο μάτι. Εδώ και ενάμιση χρόνο, ανά δύο μήνες, κάνει μια απαραίτητη ένεση στον «Ερυθρό Σταυρό», όμως πλέον το νοσοκομείο αυτό έχει μετατραπεί αποκλειστικά για Covid και η ίδια, έπειτα από παρέμβαση του OPEN TV, θα πηγαίνει στο νοσοκομείο Γεννηματάς για να συνεχίσει τη θεραπεία της.


Πηγή:ethnos.gr


NEWSLETTER