Πέμπτη, 13 Μαϊος 2021 09:13

Γλυκά Νερά: Θλίψη για τη βάρβαρη δολοφονία της 20χρονης - Τι εξετάζουν οι αρχές

Γράφτηκε από την
Γλυκά Νερά: Θλίψη για τη βάρβαρη δολοφονία της 20χρονης - Τι εξετάζουν οι αρχές

Θλίψη και οργή προκαλεί η αγριότητα του εγκλήματος στα Γλυκά Νερά που έχει συγκλονίσει την ελληνική κοινωνία – Τα σενάρια που εξετάζουν οι Αρχές για τους δράστες της δολοφονίας της 20χρονης


Σοκαρισμένη παραμένει η ελληνική κοινωνία με τη δολοφονία της 20χρονης Καρολάιν στο σπίτι της στα Γλυκά Νερά. Οι αστυνομικοί αναζητούν στοιχεία που θα τους οδηγήσουν στη σύλληψη των τριών αδίστακτων δραστών.

Πώς μπήκαν στο σπίτι οι δράστες – «Κλειδί» οι εκφράσεις & ο σωματότυπος
Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ έχουν καταλήξει στο πώς οι δράστες έφτασαν στο εσωτερικό του σπιτιού και στη συνέχεια ακινητοποίησαν το ζευγάρι. Αφού οι τρεις κουκουλοφόροι δράστες κρέμασαν το σκυλί της οικογένειας στα κάγκελα, μπήκαν στη μεζονέτα από το παράθυρο στο υπόγειο της οικίας και από εκεί ξεκίνησε ο εφιάλτης για το ζευγάρι.


Ο 32χρονος σύζυγος της Καρολάιν, που είδε τους δράστες να απειλούν να σκοτώσουν τη μόλις 11 μηνών κόρη του δίνει από χθες όσο περισσότερα στοιχεία μπορεί για τους δράστες.

«Τους είπα που είχα κρυμμένα τα λεφτά για να τελειώσει γρήγορα το μαρτύριο. Άκουγα τη γυναίκα μου να φωνάζει συνέχεια για βοήθεια δεμένη πάνω στο κρεβάτι και εγώ δεμένος στο πάτωμα. Ουρλιάζαμε να μην μας κάνουν κακό. Το μωρό έκλαιγε, η γυναίκα μου φώναζε και κάποιος ή κάποιοι έψαχναν το σπίτι να βρουν και άλλα χρήματα και κοσμήματα. Ξαφνικά έφυγαν από το δωμάτιο ενώ σταμάτησα να ακούω και τη φωνή της συζύγου μου» είπε στην κατάθεσή του του στους αστυνομικούς.

Σύμφωνα με τις έως τώρα καταθέσεις του, οι τρεις δράστες μιλούσαν καθαρά ελληνικά, ήταν μεσαίου αναστήματος και οι σωματότυποί τους ήταν κανονικοί. Οι αστυνομικοί έδειξαν στον 32χρονο ολόσωμες φωτογραφίες κακοποιών, μήπως καταφέρει να αναγνωρίσει κάποιων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 32χρονος κατέθεσε ότι οι αδίστακτοι κακοποιοί, παρότι καθ' όλη τη διάρκεια που βρίσκονταν μέσα στο σπίτι μίλαγαν σπαστά ελληνικά, την ώρα που έφευγαν, τους άκουσε να μιλούν μεταξύ τους στη μητρική τους γλώσσα. Γλώσσα, την οποία έχει ήδη κληθεί να αναγνωρίσει με τη βοήθεια των αστυνομικών.

Οι αστυνομικοί, φαίνεται πως έχουν στη διάθεσή τους βίντεο, στο οποίο έχει καταγραφεί η φιγούρα του 4ου συνεργού, του ανθρώπου ο οποίος καθ' όλη τη διάρκεια της αδιανόητης ληστείας μετά φόνου, ήταν ο τσιλιαδόρος εκτός σπιτιού. Η ώρα ήταν 5 και μισή τα ξημερώματα και η κάμερα έχει «πιάσει» τον άνδρα να βρίσκεται έξω από το σπίτι και ελέγχει. Το υλικό αυτό ήδη ελέγχεται εξονυχιστικά για την παραμικρή λεπτομέρεια, με τη βοήθεια της προηγμένης τεχνολογίας που έχει στην διάθεσή της η ελληνική αστυνομία.

Η λίστα της ΕΛ.ΑΣ με τους υπόπτους – Πού ψάχνει για τους δράστες
Αποτυπώματα, μαρτυρίες και μια... λίστα με υπόπτους είναι τα σημεία στα οποία επικεντρώνεται η Αστυνομία για να εντοπίσει τους δράστες του άγριου εγκλήματος στα Γλυκά Νερά.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού ΟPEN, στη λίστα που έχουν καταρτίσει οι αστυνομικοί, περιλαμβάνονται ονόματα υπόπτων που είναι σεσημασμένοι, είτε έχουν ξανακάνει παρόμοιες ειδεχθείς πράξεις και μόλις αποφυλακίστηκαν. Με βάση το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού, από αυτή τη λίστα κάθε μια ώρα, προσθέτουν ή αφαιρούν ονόματα, ανάλογα με τα ευρήματα. Είναι πάντως σίγουροι ότι μέσα στον κατάλογο αυτό, υπάρχουν οι δράστες του εγκλήματος

Έμειναν πολλή ώρα στο σπίτι
Από τα βασικότερα λάθη που έκαναν οι δράστες είναι ότι έμειναν πολλή ώρα μέσα στο σπίτι. Αποτροπιασμό προκαλεί το γεγονός ότι έμειναν μισή ώρα μετά τη δολοφονία της 20χρονης. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στα νύχια της αδικοχαμένης κοπέλας υπάρχει γενετικό υλικό καθώς φαίνεται πως αντιστάθηκε στους δολοφόνους της και έχει δοθεί εντολή να εξεταστεί κατά προτεραιότητα. Ταυτόχρονα, «φύλλο και φτερό» κάνουν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας τους φακέλους με παλιές συμμορίες ποινικών, οι οποίοι είχαν πραγματοποιήσει διαρρήξεις και κλοπές σε σπίτια στη βορειοανατολική Αττική.

Αυστηροποιούνται οι ποινές για ειδεχθή εγκλήματα

Με αφορμή τη φρικιαστική δολοφονία στα Γλυκά Νερά, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας ανέφερε ότι σχεδιάζεται η αύξηση της συνολικής ποινής φυλάκισης, που θα εκτίσει κάποιος από τα 2/5 που είναι σήμερα ως και στα 4/5. Ακόμα ανέφερε ότι μελετάται το ενδεχόμενο να γίνει πιο αυστηρή η περίπτωση αποφυλάκισης κάποιου κρατούμενου που έχει καταδικαστεί σε ισόβια. Όπως είπε ο κ. Τσιάρας το υπουργείο εξετάζει πολύ σοβαρά τις αλλαγές που θα επέλθουν στον νέο Ποινικό Κώδικα, ο οποίος ισχύει από την 1η Ιουλίου 2019. Τέλος, ανέφερε ότι η αυστηροποίηση αυτή θα υλοποιηθεί για «την ενίσχυση της ασφάλειας των πολιτών και την ικανοποίηση του κοινού περί δικαίου αισθήματος».

Είδαμε αυτοκίνητο έξω από το σπίτι του ζευγαριού» - Μαρτυρίες γειτόνων 
Οι κάτοικοι της περιοχής των Γλυκών Νερών μιλώντας στο Reader.gr καταγγέλλουν ότι τον τελευταίο καιρό η ανομία στην περιοχή τους έχει αυξηθεί. Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες των γειτόνων του άτυχου ζευγαριού από τα Γλυκά Νερά, καθώς ώρα με την ώρα περισσότερα πράγματα βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας σχετικά με τους δύο νέους, που η μοίρα έπαιξε ένα άσχημο παιχνίδι εις βάρος τους. Το Reader.gr βρέθηκε στη γειτονιά του άτυχου ζευγαριού και μίλησε με τους γείτονες, οι οποίοι ανέφεραν ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με την αστυνόμευση στην περιοχή, ειδικότερα από όταν το αστυνομικό τμήμα Γλυκών Νερών σταμάτησε να λειτουργεί διότι συγχωνεύθηκε.

Από ασφυξία ο θάνατος της 20χρονης - Τι λέει η ιατροδικαστική έκθεση
Ασφυκτικός ήταν ο θάνατος της 20χρονης Καρολάιν, που δολοφονήθηκε άγρια στο σπίτι της στα Γλυκά Νερά, σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση. Η αιτία θανάτου της άτυχης 20χρονης ήταν, όπως αναφέρεται η «απόφραξη των αεροφόρων οδών, συνεπεία ασφυξίας». Ένας από τους τρεις δράστες του εγκλήματος, έκλεισε το στόμα και τη μύτη της 20χρονης, χρησιμοποιώντας τη μπλούζα και τα χέρια του, μέχρι η κοπέλα να βρει ασφυκτικό θάνατο. Ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων σε αναφέρθηκε στο έγκλημα στα Γλυκά Νερά σημείωσε ότι οι δράστες σκότωσαν την 20χρονη με έναν εξαιρετικά αργό και βασανιστικό τρόπο.Ακόμα αποκάλυψε ότι από τον τρόπο δολοφονίας, μπορεί να προκύψουν επιπρόσθετα στοιχεία που μπορεί να αποκαλύψουν την ταυτότητα του φονιά. Συγκεκριμένα ο κ. Λέων μιλώντας στο Open ανέφερε ότι: «στη χώρα μας έχουμε αρκετές τέτοιες ληστείας, αλλά δεν συνοδεύονται με τέτοια βαρβαρότητα». Στη συνέχεια πρόσθεσε πως στην περίπτωση του εγκλήματος στα Γλυκά Νερά «έχουμε δράστες αποφασισμένους να σταματήσουν με κάθε μέσο όποιους τους ενοχλούν με την φωνή τους. Ότι έκαναν στον σκύλο, το έκανα και στην άτυχη κοπέλα. Προφανώς, και στις δύο περιπτώσεις είχαμε αντίδραση με φωνή».

Άγνωστο πότε θα γίνει η κηδεία
Συντετριμμένη η μητέρα της αδικοχαμένης Καρολάιν που δολοφονήθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης στα Γλυκά Νερά ανέφερε μέσα σε απόλυτη θλίψη ότι «Το παιδί μου δεν γυρίζει πίσω». Μιλώντας στο STAR, η μητέρα του δολοφονημένου κοριτσιού, εμφανίστηκε συντετριμμένη και δήλωσε πως το παιδί της δε θα γυρίσει ποτέ πίσω και ότι δεν γνωρίζει κάτι παραπάνω για την υπόθεση. Η γυναίκα ανέφερε επίσης πως δεν ξέρει ακόμα πότε θα γίνει η κηδεία του παιδιού της, καθώς η σορός βρίσκεται στην αστυνομία.
Πηγή: reader.gr


NEWSLETTER