Δευτέρα, 28 Ιουνίου 2021 13:25

Ενώπιον ανακριτή ο δολοφόνος του Σεργιανόπουλου: Σκότωσε συγκρατούμενό του

Ενώπιον ανακριτή ο δολοφόνος του Σεργιανόπουλου: Σκότωσε συγκρατούμενό του

Στον ανακριτή έχει οδηγηθεί ο 43χρονος Γεωργιανός, που βρίσκεται στη φυλακή για τη δολοφονία του Νίκου Σεργιανόπουλου, ο οποίος χθες (27.06) δολοφόνησε συγκρατούμενό του. Ο Γεωργιανός -που εξέτιε ισόβια- σε δύο χρόνια θα συμπλήρωνε τα 15 χρόνια κράτησης και θα αποφυλακιζόταν.

Αφού πέρασε από τις φυλακές Κορυδαλλού, Κέρκυρας, Δομοκού, κατέληξε στο κατάστημα κράτησης «Κρήτη 1» στην Αγιά Χανίων. Η συμπλοκή που ξέσπασε μεταξύ των δυο Γεωργιανών κρατουμένων με τον Νταβίντ Μουρτιτνέλι να σφάζει με το αυτοσχέδιο σουβλί τον συγκρατούμενο του, τον έφερε και πάλι στο προσκήνιο.

Σύμφωνα με το flashnews, το όπλο του φονικού ήταν μια μεταλλική βέργα που είχε μετατραπεί σε αυτοσχέδιο μαχαίρι.

Μέχρι στιγμής οι λόγοι που προκάλεσαν το αιματηρό επεισόδιο, λίγο μετά τις 6 το απόγευμα του Σαββάτου, δεν έχουν διευκρινιστεί και ερευνώνται από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας. Ωστόσο, αμέσως ταυτοποιήθηκε ο 43χρονος, ενώ στις φυλακές έσπευσε ασθενοφόρο και οι διασώστες προσπάθησαν να κρατήσουν στην ζωή τον τραυματισμένο Γεωργιανό που δέχτηκε το χτύπημα στην καρδιά. Ο τραυματίας, παρά τις προσπάθειες των διασωστών του ΕΚΑΒ, υπέστη ανακοπή και διακομίστηκε νεκρός στο νοσοκομείο Χανίων.

O 43χρονος δράστης φέρεται να ομολόγησε την πράξη του ενώ αντιμετωπίζει την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση.