Τετάρτη, 04 Αυγούστου 2021 20:29

Η ενημέρωση του Νίκου Χαρδαλιά για τα πύρινα μέτωπα

Γράφτηκε από την
Η ενημέρωση του Νίκου Χαρδαλιά για τα πύρινα μέτωπα

 



Νέα ενημέρωση για τις φωτιές σε όλη τη χώρα


Mε τα πύρινα μέτωπα σε όλη τη χώρα είναι ενεργά, την φωτιά στην Εύβοια να καίει ανεξέλεγκτα, την πυρκαγιά σε Ηλεία να είναι σε εξέλιξη, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, ενημερώνει αυτή την ώρα για τις εξελίξεις.

 

 

Αρχικά, ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε πως οι πυροσβεστικές δυνάμεις επιχείρησαν σε 118 πυρκαγιές.

Για τη φωτιά στην Εύβοια ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε πως βρίσκεται εξέλιξη και έχουν ενημερωθεί οι κάτοικοι για εκκένωση, ενώ το λιμενικό βοήθησε με πλωτά μέσα για τον απεγκλωβισμό ατόμων από τις Ροβιές.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας τόνισε πως τις μεσημεριανές ώρες 7 πυρκαγιές ξέσπασαν σχεδόν ταυτόχρονα στην Ηλεία, οι 4 εξ' αυτών στην Αρχαία Ολυμπία. Συγκεκριμένα οι φωτιές ξέσπασαν στις 08:03, 08:24, 11:33, 12:35, 13:03, 14:42, 16:29.

Στη Βαρυμπόμπη παραμένουν ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις που αντιμετώπισαν αναζωπυρώσεις χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.


Aκόμα, ο κ. Χαρδαλιάς επισήμανε ότι «τα δύσκολα είναι μπροστά μας, οι επέμενες μέρες και εβδομάδες θα είναι πιο δύσκολες. Αδιαπραγμάτευτος στόχος η προστασία της ανθρώπινης ζωής».


Κλείνοντας, απηύθυνε έκκληση σε όλες και όλους «να αποφύγουμε οποιαδήποτε ενέργεια που μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά».

Νωρίτερα, στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος στο Χαλάνδρι μετέβη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με στόχο την άμεση ενημέρωση για τις φωτιές που μαίνονται σε Εύβοια και Αρχαία Ολυμπία.

Πηγή: ethnos.gr


NEWSLETTER