Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου 2021 13:10

Πέθανε από κορονοϊό η Πρόεδρος του Άλματος Ζωής στην Αχαΐα

Γράφτηκε από την
Πέθανε από κορονοϊό η Πρόεδρος του Άλματος Ζωής στην Αχαΐα

Πέθανε στα 68 της χρόνια από κορονοϊό η πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού Νομού Αχαΐας «Άλμα Ζωής», Λιολιώ Κολυπέρα.

Η 68χρονη, που είχε τρεις μορφές καρκίνου, άφησε την τελευταία της πνοή στη ΜΕΘ του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Πατρών, προκαλώντας θλίψη στην τοπική κοινωνία.

Πρωτοστάτησε το 2001 για την ίδρυση του Άλματος Ζωής στην Αχαΐα και κατόρθωσε με το δυναμισμό και τη μαχητικότητά της να αγκαλιάσει τις γυναίκες που νοσούν και να τους δώσει δύναμη για να παλέψουν και να το νικήσουν αναφέρει το thebest.gr.

Τι είχε πει στον πρωθυπουργό

Τον Οκτώβριο του 2020 η Λιολιώ Κολυπέρα είχε συναντήσει τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο γραφείο του, στο πλαίσιο συνάντησης με γυναίκες που νίκησαν τον καρκίνο του μαστού.

Η δήλωσή της ήταν προφητική. «Επειδή είμαι ευάλωτη ομάδα και μεγάλη φοβάμαι μήπως διαλεχτώ όταν αρρωστήσω. Αν πάθω covid φοβάμαι μήπως υπάρχει πιο νέος άνθρωπος και με διαλέξουν να κάτσω πιο πείσω επειδή έχω υποκείμενο νόσημα» είχε πει.

«Kάναμε ως κοινωνία μια τεράστια προσπάθεια να είμαστε μπροστά από αυτή τη νόσο η οποία συνέχεια μας αιφνιδιάζει δυσάρεστα. Το κάναμε για να μη φτάσουμε ποτέ στο σημείο να πρέπει να κάνουμε επιλογές ως προς την περίθαλψη που θα έχει ένας ασθενής στην Ελλάδα» είχε απαντήσει τότε ο πρωθυπουργός. «Για αυτό και πήραμε τα μέτρα τα οποία πήραμε, για αυτό και παίρνουμε τα μέτρα τα οποία παίρνουμε. Για αυτό ενισχύσαμε τις εντατικές μας» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.


NEWSLETTER