Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου 2021 16:22

Ζαχαροπλάστισσα φτιάχνει μπισκότα για καλό σκοπό!

Γράφτηκε από την
Ζαχαροπλάστισσα  φτιάχνει μπισκότα για καλό σκοπό!

Σ' ένα εργαστήριο ζαχαροπλαστικής στην «καρδιά» της Πτολεμαΐδας, η μυρωδιά του φρεσκοτριμμένου μπισκότου «δένει» μ' αυτή του βουτύρου και της βανίλιας και το αποτέλεσμα είναι πειρασμός για τον ουρανίσκο.

Στο εργαστήριο αυτό, τις τελευταίες ημέρες η pastry blogger Μελίνα Χατζηπαντελή και η βοηθός της Αλίνα, πλάθουν με αγάπη και μεράκι τη ζύμη και δουλεύουν ασταμάτητα για την παρασκευή μπισκότων που θα διαθέσουν για καλό σκοπό.

Ο σκοπός αυτός δεν είναι άλλος από την ενίσχυση της ανακαίνισης του Μποδοσάκειου Γενικού Νοσοκομείου και όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στην προσπάθεια δεν έχουν παρά να προμηθευτούν τα γευστικά μπισκότα, που τοποθετούνται σε ατομικό σακουλάκι με μια ροζ καρδέλα- μήνυμα για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού. Το γνωστό σύμβολο Pink Ribbon βρίσκει την πιο γλυκιά του έκφρασή στα χειροποίητα μπισκότα & cupcakes της MeliSoula.

Η εμπνεύστρια της δράσης ηγείται κάθε χρόνο, τον μήνα Οκτώβριο, της εκστρατείας για την πώληση μπισκότων Pink Ribbon και την διάθεση των εσόδων σε οργανισμούς που στηρίζουν την καταπολέμηση του καρκίνου του μαστού. «Είναι μια γλυκιά υπενθύμιση για όλες τις γυναίκες, ότι πρέπει να αγαπάμε τον εαυτό μας και να προλαμβάνουμε για να μην χρειαστεί να θεραπεύουμε», δηλώνει η κ. Χατζηπαντελή, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι όλα τα έσοδα από τις πωλήσεις των μπισκότων και των ειδικών κουτιών δώρου, θα διατεθούν στην ογκολογική κλινική και συγκεκριμένα στη βιβλιοθήκη του.

«Η ιδέα να προσφέρουμε έστω και την ελάχιστη χαρά και ανακούφιση σε όσους νοσηλεύονται, διαβάζοντας ένα βιβλίο, είναι για εμάς κάτι που μας γεμίζει. Κι αυτό λέμε με τα μπισκότα μας: γλύκα στην ψυχή!», σημειώνει η Μελίνα Χατζηπαντελή, η οποία ξεκίνησε από μικρή ηλικία να μπερδεύει υλικά στην κουζίνα, αλλά η μαγειρική δεν ήταν επαγγελματική επιλογή της. Σπούδασε στον κλάδο της πληροφορικής και μεταπήδησε στη ζαχαροπλαστική πολύ αργότερα, κάνοντας όπως λέει, το χόμπι της επάγγελμα, καθώς είναι αυτοδίδακτη.

Το MeliSoula.gr είναι σύνθετη ονομασία και προκύπτει από το υποκοριστικό του ονόματός της (Μελίνα) και από το όνομα της μητέρας της (Σουλα), την οποία έχασε πριν από λίγο καιρό από καρκίνο, κάτι που την ευαισθητοποίησε ακόμη περισσότερο, όπως λέει, να «τρέξει» τη συγκεκριμένη δράση.

Ήδη, αν και τα μπισκότα έχει μόλις τρεις μέρες που διατίθενται, οι πωλήσεις είναι καλές, επισημαίνει η κ. Χατζηπαντελή και αναφέρει τους τρόπους, με τους οποίους μπορεί κάποιος να προμηθευτεί τα μπισκότα: από το site melisoula.gr, στo facebook στη σελίδα MeliSoula.gr και στο προφίλ Melina Chatzipanteli, στο instagram στο @melisoula.gr και @melina_chatzipanteli και στο κατάστημα του Meli Soula στην Πτολεμαΐδα (Φιλίππου 14), αλλά και από το Pink Gala του Σαββάτου 23 Οκτωβρίου στα Θεατρικά Εργαστήρια Once Upon (Βασιλίσσης Όλγας 81), όπου θα πωληθούν ροζ μπισκότα από τις 10.00 μέχρι τις 15.00.


NEWSLETTER