Τρίτη, 19 Οκτωβρίου 2021 19:56

Λήμνος: 2χρονο παιδί κατάπιε μανταλάκι - Πώς το αφαίρεσαν χωρίς χειρουργείο (βίντεο)

Γράφτηκε από την
Λήμνος: 2χρονο παιδί κατάπιε μανταλάκι - Πώς το αφαίρεσαν χωρίς χειρουργείο (βίντεο)

Παιδάκι που κατάπιε μανταλάκι μεταφέρθηκε με super puma από τη Λήμνο στη Θεσσαλονίκη. Η πρωτοποριακή μέθοδος που χρησιμοποίησαν οι γιατροί για να το αφαιρέσουν χωρίς χειρουργική επέμβαση.

Μια απίστευτη περιπέτεια με την υγεία του είχε ένα 2χρονο αγοράκι στη Λήμνο, το οποίο κατάπιε μανταλάκι και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ, το παιδί κατάπιε το μανταλάκι ενώ βρισκόταν στο σπίτι του. Αμέσως σήμανε συναγερμός και οι γονείς του το μετέφεραν στο νοσοκομείο. Έπειτα, μεταφέρθηκε με super puma από το νησί στη Θεσσαλονίκη.

Οι γιατροί κατάφεραν να βγάλουν το ξένο σώμα από το στομάχι του παιδιού χωρίς χειρουργική επέμβαση, αλλά με τη βοήθεια ενός ενδοσκοπίου τελευταίας γενιάς.

"Οταν το παιδί έφτασε εδώ, αμέσως κινητοποιηθήκαμε, ενημερώσαμε τους αναισθησιολόγους, είχαμε έτοιμο το χειρουργικό κρεβάτι. Το παιδί έπρεπε να είναι νηστικό 6 με 8 ώρες και προβήκαμε στην αφαίρεση ενδοσκοπικά του ξένου σώματος", δήλωσε ο Ιωάννης Ξηνίας, αναπληρωτής καθηγητής Παιδιατρικής Γαστρεντερολογίας.

"Είναι σημαντικό ότι έγινε χωρίς χειρουργείο. Διαθέτουμε πλέον τον εξοπλισμό. Έχουμε ένα επεμβατικό γαστροσκόπιο, με το οποίο μπορούμε να βάλουμε έναν συρμάτινο οδηγό,που στην άκρη του φέρει ένα διχτάκι. Με αυτό εγκλωβίζουμε το ξένο σώμα και το φέρουμε από όπυο βρίσκεται στο ανώτερο πεπτικό σύστημα", εξήγησε ο ίδιος.

Το παιδί είναι καλά και επέστρεψε στη Λήμνο.

Πηγή: news247.gr


NEWSLETTER