Τρίτη, 19 Οκτωβρίου 2021 22:51

Μίκης Θεοδωράκης: Πέντε οι διαθήκες του μουσικοσυνθέτη - Εξώδικο Κουρή στην Μαργαρίτα

Γράφτηκε από την

Ο Μίκης Θεοδωράκης δεν είχε συντάξει μία, αλλά πέντε διαθήκες, καθώς μετά από κάποια γεγονότα του 2015, αναγκάστηκε να προβεί σε αλλαγές. Ο Νίκος Κουρής καλεί με εξώδικο τη Μαργαρίτα Θεοδωράκη για τεστ DNA.

Ανακοινώθηκε τη Δευτέρα (18/10), από την έδρα του Πρωτοδικείου Αθηνών, το άνοιγμα της διαθήκης του Μίκη Θεοδωράκη, ενώ σήμερα, Τρίτη (19/10), ενημερώθηκαν επισήμως τα πρόσωπα που αναφέρονται σ' αυτήν.

Η διαθήκη του μεγάλου μουσικοσυνθέτη δημοσιεύτηκε και μέχρι την Παρασκευή (22/10) θα έχουν πάρει τα αντίγραφά της οι ενδιαφερόμενοι, ώστε να γνωστοποιηθεί τι ορίζει με την τελευταία βούλησή του.

Ωστόσο, ο Μίκης Θεοδωράκης δεν είχε συντάξει μία, αλλά πέντε διαθήκες, γιατί από το 2015 και μετά συνέβησαν κάποια περιστατικά που τον ανάγκασαν να αλλάξει τις αποφάσεις του.

Συγκεκριμένα, ο σπουδαίος μουσικοσυνθέτης είχε αρχίσει να συντάσσει τη διαθήκη του πριν από το 2015, αλλά κάποια γεγονότα που ακολούθησαν, τον οδήγησαν να προβεί σε αλλαγές. Η διαθήκη αποτελεί συρραφή των πέντε διαθηκών που είχε συντάξει.

Αυτό που μένει είναι να δούμε ποια διαθήκη θα κηρυχθεί ως κύρια, καθώς ο ειρηνοδίκης πρέπει να ελέγξει τη γνησιότητα της υπογραφής και την ημερομηνία.

Εξώδικο του Νίκου Κουρή στη Μαργαρίτα Θεοδωράκη

Την ίδια στιγμή, ο Νίκος Κουρής απέστειλε εξώδικο στη Μαργαρίτα Θεοδωράκη, με το οποίο ζητά να επισκεφθούν από κοινού τον πραγματογνώμονα - γενετιστή, Κ. Φιτσιάλο, για να εξακριβωθεί αν μεταξύ τους υπάρχει βιολογική συγγένεια, προκειμένου να αρθεί οποιαδήποτε αμφισβήτηση.

Υπενθυμίζεται, ότι το προηγούμενο διάστημα είχε εκδοθεί προσωρινή διαταγή από το Πρωτοδικείο της Αθήνας, με την οποία ο Νίκος Κουρής, ο οποίος υποστηρίζει ότι είναι γιος του Μίκη Θεοδωράκη, απαγορεύεται να χρησιμοποιεί το επώνυμο του μουσικοσυνθέτη.

Είχε προηγηθεί αίτηση από την Μαργαρίτα Θεοδωράκη, ενώ η ίδια είχε προχωρήσει και σε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων εναντίον του, η οποία θα συζητηθεί στις 30 Νοεμβρίου.

Πηγή: news247.gr