Τρίτη, 02 Νοεμβρίου 2021 17:15

Κορoνοϊός: Μέχρι και 10.000 ημερήσια κρούσματα μέσα στον Νοέμβριο - Τρομάζουν οι προβλέψεις (Βίντεο)

Δεν έχουν τέλος τα αρνητικά ρεκόρ στη χώρα μας, καθώς όπως φαίνεται τα κρούσματα κορονοϊού σήμερα θα είναι ακόμη πιο ψηλά από χτες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα κρούσματα σήμερα θα φτάσουν τις 6.000 με τις προβλέψεις των ειδικών να βγαίνουν αληθινές πιο νωρίς απ’ όσο και οι ίδιοι περίμεναν.

Σημειώνεται πως χτες, Δευτέρα, σημειώθηκε ακόμη ένα νέο ρεκόρ κρουσμάτων, καθώς ξεπεράσαμε τις 5.000 μολύνσεις, γεγονός που δείχνει ότι η επιδημιολογική εικόνα της χώρας επιδεινώνεται.

«Αν δεν κάνουμε κάτι είναι απόλυτα εφικτό να δούμε νούμερα της τάξεως των 10.000 κρουσμάτων», σημείωσε μιλώντας στο Mega και τον Νίκο Ευαγγελάτο, ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης, καθηγητής περιβαλλοντικής μηχανικής ΑΠΘ.

«Η κυβέρνηση προχωράει στη λήψη μέτρων που είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Τα μέτρα στοχεύουν κυρίως τους ανεμβολίαστους αλλά το σημαντικό είναι ότι αυξάνεται ο αριθμός των τεστ που θα γίνεται. Η αύξηση του αριθμού των τεστ μπορεί αναχαιτίσει την ταχεία ανάπτυξη της διασποράς», συμπληρώνει.

Σύμφωνα με τον καθηγητή, όλος ο Νοέμβριος θα δώσει αυξημένους αριθμούς κρουσμάτων, ενώ αποκλιμάκωση μπορούμε να δούμε από τον Δεκέμβριο, υπό την προϋπόθεση ωστόσο ότι θα τηρούνται αυστηρά όλα τα νέα μέτρα.

«Μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου θα μείνουμε σε αυτά τα νούμερα. Μετά από αυτή τη φάση θα μπορούμε να δούμε αποκλιμάκωση», καταλήγει.