Παρασκευή, 26 Νοεμβρίου 2021 08:30

Καιρός: Επιδείνωση με βροχές, καταιγίδες και χιόνια

Γράφτηκε από την

Επιδείνωση του καιρού προβλέπεται για σήμερα Παρασκευή 26.11 στα δυτικά και βαθμιαία στις περισσότερες περιοχές, με βροχές και σποραδικές καταιγίδες.

Τα φαινόμενα που κατά τόπους στη δυτική Ελλάδα και σταδιακά στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το βόρειο Αιγαίο θα είναι έντονα, από το απόγευμα στα δυτικά θα εξασθενήσουν και το βράδυ θα περιοριστούν στο βορειοανατολικό Αιγαίο και τη Θράκη.

Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά της βόρειας Ελλάδας.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις μέχρι το μεσημέρι στο Ιόνιο και από το μεσημέρι στο Αιγαίο τοπικά έως 8 μποφόρ, βαθμιαία όμως στα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα φτάσει τους 14 με 16 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και στα νησιά του Ιονίου τους 18 με 20 βαθμούς και στην ανατολική νησιωτική χώρα τους 20 με 22 βαθμούς Κελσίου.

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού

Σε ισχύ είναι από σήμερα Παρασκευή 26 Νοεμβρίου, το έκτακτο δελτίο καιρού από την ΕΜΥ. Σύμφωνα με αυτό διαδοχικά συστήματα κακοκαιρίας θα επηρεάσουν τη χώρα μας από σήμερα Παρασκευή (26-11-2021) και από τα δυτικά, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες και τους θυελλώδεις νότιους νοτιοδυτικούς ανέμους που θα φτάνουν τα 8 μποφόρ.

Δείτε το βίντεο του Open: