Παρασκευή, 26 Νοεμβρίου 2021 09:20

Δίκη ψευτογιατρού: Ξεκινούν οι καταθέσεις συγγενών θυμάτων

Γράφτηκε από την

Με τις καταθέσεις των μαρτύρων κατηγορίας αναμένεται να συνεχιστεί σήμερα η δίκη του αποκαλούμενου «ψευτογιατρού».

Οι μάρτυρες ξεπερνούν τους 60 και στην πλειονότητά τους είναι συγγενείς καρκινοπαθών που έπεσαν θύματα της δράσης του 48χρονου κατηγορούμενου, αλλά και ασθενείς που αρχικά εμπιστεύτηκαν τον «Dr Kontos», αλλά στη συνέχεια αντιλήφθηκαν την απάτη. Η πρόεδρος του δικαστηρίου έχει καλέσει τους πρώτους έξι μάρτυρες να βρίσκονται σήμερα στο δικαστήριο, ώστε να ξεκινήσει η αποδεικτική διαδικασία.

Παράλληλα, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η πλευρά των κατηγορουμένων πρότεινε στην έδρα τους μάρτυρες υπεράσπισης.

Χθες, ο εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου επί σχεδόν τέσσερις ώρες διάβαζε το ογκωδέστατο κατηγορητήριο που έχει σχηματιστεί σε βάρος του «ψευτογιατρού» και των υπολοίπων 16 κατηγορουμένων που φέρονται ως συνεργοί. Στις σελίδες του κατηγορητηρίου περιγράφονται αναλυτικά μία προς μία οι περιπτώσεις θανάτου 12 καρκινοπαθών που πίστεψαν στις «εναλλακτικές θεραπείες» με βότανα και άλλα σκευάσματα που τους χορηγούσε ο 48χρονος παριστάνοντας τον διακεκριμένο ογκολόγο από την Ελβετία, αλλά και ακόμα 14 περιπτώσεις ασθενών που τον κατήγγειλαν ότι τους εξαπάτησε.

Παραμένει στον Ευαγγελισμό ο «ψευτογιατρός»

Ο «ψευτογιατρός» εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» με κορωνοϊό, χωρίς οι δικηγόροι του να έχουν καταφέρει να λάβουν την έγγραφη εξουσιοδότηση που απαιτείται για να τον εκπροσωπήσουν στη δίκη. Το δικαστήριο αποφάσισε η δίκη να συνεχιστεί με τον κατηγορούμενο «ωσεί παρόντα», με τον εισαγγελέα να επισημαίνει ότι είναι μια δίκη που πρέπει να διεξαχθεί με γρήγορους ρυθμούς και πως υπάρχουν πολλά θύματα που αναμένουν ηθική δικαίωση.