Παρασκευή, 26 Νοεμβρίου 2021 09:40

Κεραμέως: Δεν υπάρχει καμία συζήτηση για κλείσιμο σχολείων (Βίντεο)

Γράφτηκε από την
Κεραμέως: Δεν υπάρχει καμία συζήτηση για κλείσιμο σχολείων (Βίντεο)

Η Νίκη Κεραμέως διέψευσε κατηγορηματικά τις φήμες για κλείσιμο σχολείων, μιλώντας το πρωί της Παρασκευής 26.11 στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Από τις Έξι».

«Δεν υπάρχει καμία συζήτηση για κλείσιμο σχολείων όπου τα πρωτόκολλα τηρούνται καλά. Βέβαια όσα περισσότερα κρούσματα υπάρχουν σε μια κοινωνία, τόσο περισσότερα θα υπάρχουν και στα σχολεία» δήλωσε η κ. Κεραμέως και ευχαρίστησε τους εκπαιδευτικούς για την συνδρομή τους στην τήρηση των πρωτοκόλλων.

«Γίνεται πολύ testing. H μαθητική κοινότητα κάνει δύο φορές την εβδομάδα self test. Επιπλέον, σε περίπτωση κρούσματος, αυτό απομονώνεται και όλες οι στενές επαφές του καταλήγουν να κάνουν εφτά τεστ την εβδομάδα δωρεάν (εργαστηριακά rapid και self test)» είπε η υπουργός Παιδείας και πρόσθεσε ότι «χάρη στον μηχανισμό των τεστ στα σχολεία γίνεται πιο έγκαιρα η διάγνωση και αντιμετωπίζονται και ασυμπτωματικοί φορείς. Και έτσι καταφέρνουμε να σταματήσουμε τη διασπορά».

Tι δήλωσε για τη μεταδοτικότητα στα σχολεία

Με την άποψη της κ. Παπαευαγγέλου τάχθηκε η κ. Κεραμέως, λέγοντας στην ΕΡΤ ότι τα σχολεία παρακολουθούν την πανδημία και δεν την οδηγούν. «Προφανώς όσα περισσότερα κρούσματα έχουμε στην κοινωνία αυτό επηρεάζει και τα σχολεία. Αν δει κανείς τα κρούσματα, στα σχολεία έχουμε περισσότερα κρούσματα σε περιοχές με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη και λιγότερα σε περιοχές με υψηλότερη εμβολιαστική κάλυψη».


NEWSLETTER