Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου 2021 12:55

Καπραβέλος - Μετάλλαξη Όμικρον: Είναι υπερμεταδοτική, να μην κλείσει η αγορά, να κλείσουν τα σχολεία για μία εβδομάδα (Βίντεο)

Γράφτηκε από την
Καπραβέλος - Μετάλλαξη Όμικρον: Είναι υπερμεταδοτική, να μην κλείσει η αγορά, να κλείσουν τα σχολεία για μία εβδομάδα (Βίντεο)

Για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα μας, την υπερματοδοτική όπως τόνισε μετάλλαξη Όμικρον αλλά και τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν ώστε να μπει «φρένο» στη διασπορά του ιού μίλησε σε τηλεοπτική του συνέντευξη τη Δευτέρα (29/11) ο διευθυντής της Β’ ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος.

«Η πρότασή μου για να μην κλείσει η αγορά και κάνουμε μαύρα Χριστούγεννα είναι να γίνουν κάποιες παρεμβάσεις που έγιναν και στην Ευρώπη. Να κλείσουν τα σχολεία για μια εβδομάδα, κάτι σαν χειμερινές διακοπές, και να αυστηροποιηθεί το πρωτόκολλο για το πότε θα κλείνει ένα τμήμα όταν έχει κρούσματα κορονοϊού, να μην είναι το 50%» υπογράμμισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

 «Οι Γερμανοί λένε αν δεν έχεις rapid test δεν μπαίνεις στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και λέω να εφαρμοστεί και στην Ελλάδα τώρα. Το να κλειστούμε μέσα, ενώ έχουμε διαθέσιμο εμβόλιο θα ήταν γελοίο», δήλωσε.

Παράλληλα, επανέλαβε την επέκταση της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών, κυρίως στους πολίτες άνω των 60 ετών, οι οποίοι είναι και αυτοί που κατακλύζουν τις ΜΕΘ.

«Με 96 νεκρούς την ημέρα και τη μετάλλαξη Όμικρον είναι ανάγκη να ληφθούν μέτρα»

Όπως υπογράμμισε ο Νίκος Καπραβέλος, με 96 νεκρούς την ημέρα και τη νέα μετάλλαξη Όμικρον που έρχεται είναι ανάγκη να ληφθούν μέτρα. Εκτίμησε δε πως «η Όμικρον είναι υπερμεταδοτική και η ανησυχία του επιστημονικού κόσμου είναι αν καλύπτεται από τα εμβόλια».

Μιλώντας για την κατάσταση στα νοσοκομεία, ο Νίκος Καπραβέλος επεσήμανε ότι και η χθεσινή εφημερία του νοσοκομείου «Παπανικολάου» ήταν πάρα πολύ δύσκολη, αν και καταγράφηκαν λιγότερες εισαγωγές, γύρω στις 50 σε σχέση, σε σχέση με την προηγούμενη εφημερία που άγγιζε τις 70.

«Οι προσελεύσεις όμως είναι πάνω από 110 σε συνεχόμενη ροή που σημαίνει ότι η διασπορά στην κοινότητα είναι τεράστια. Δεν βλέπουμε να έχει ανακοπεί αυτό το κύμα. Γυρίσαμε πολλά χρόνια πίσω όταν διασωληνώναμε ασθενείς εκτός ΜΕΘ» επεσήμανε.


NEWSLETTER