Τετάρτη, 26 Ιανουαρίου 2022 20:05

Παρέμβαση Μαρουσάκη για τις κατηγορίες περί μη έγκαιρης πρόγνωσης

Γράφτηκε από την
Παρέμβαση Μαρουσάκη για τις κατηγορίες περί μη έγκαιρης πρόγνωσης

Απόδοση ευθυνών εκεί που πρέπει γιατί αλλιώς θα ζήσουμε μια από τα ίδια

Με παρέμβασή του ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης παραθέτει όλα τα στοιχεία και γεγονότα τα οποία με τη σειρά τους αποδομούν πλήρως τις κατηγορίες περί μη έγκαιρης πρόγνωσης της κακοκαιρίας Ελπίς και τη σφοδρότητας της, απαριθμώντας τις περιπτώσεις που ο ίδιος έχει προειδοποιήσει για τα για την επιδείνωση του καιρού και την επικινδυνότητα των φαινομένων.


Παράλληλα ο Κλέαρχος Μαρουσάκης αναφέρει συγκεκριμένες περιπτώσεις στις οποίες είτε παραμονή είτε την ίδια μέρα, λίγες ώρες πριν ξεσπάσει η κακοκαιρία επισήμαινε με πολύ σαφή τρόπο ότι η κακοκαιρία Ελπίς θα φτάσει νωρίτερα στη χώρα αλλά και ότι ο ίδιος με αναρτήσεις του από την 6η Ιανουαρίου, δηλαδή σχεδόν 20 ημέρες νωρίτερα είχε αναφερθεί στον Ωμέγα Εμποδιστή και την κακοκαιρία που θα φέρει στο δεύτερο μισό του Ιανουαρίου.

Καταλήγοντας, ο μετεωρολόγος επισημαίνει ότι «η πρόγνωση του καιρού είναι ένα χαοτικό φαινόμενο. Η λύση των μαθηματικών εξισώσεων γίνεται προσεγγιστικά. Τα μοντέλα καιρού κάνουν προσομοίωση της κατάστασης. Πώς είναι δυνατόν να απαιτούμε να έχουμε ακριβή πρόγνωση ως προς το χώρο και τον χρόνο; Για όσους έχουν περάσει από τα πανεπιστημιακά έδρανα και διδάχτηκαν Μετεωρολογία, αυτό το μαθαίνουν από τις πρώτες ημέρες των μαθημάτων. Σε ένα χαοτικό σύστημα ζητάμε ΕΠΑΚΡΙΒΩΣ τι ώρα θα ξεκινήσει το φαινόμενο; Αν θέλουμε να αποδώσουμε ευθύνες, να τις αποδώσουμε εκεί που πρέπει γιατί αλλιώς και την επόμενη φορά θα ζήσουμε μια από τα ίδια».

Πηγή: ethnos

 


NEWSLETTER