Τετάρτη, 18 Μαϊος 2022 13:19

Δήμος Ζωγράφου για την εκταφή του Στάθη Ψάλτη: «Αναζητήσαμε συγγενείς, αλλά δεν τους βρήκαμε»

Γράφτηκε από την

 

Αλαλούμ έχει προκληθεί με την εκταφή του αείμνηστου ηθοποιού Στάθη Ψάλτη - Μετά το ξέσπασμα της Μαίρης Μπάρκουλη και την ανάρτηση της Καίτης Φίνου, που υποστηρίζουν ότι οι συγγενείς του δεν ενημερώθηκαν ποτέ, ο δήμος Ζωγράφου εξέδωσε ανακοίνωση

Ενταση έχει προκληθεί με την εκταφή της σορού του αείμνηστου ηθοποιού Στάθη Ψάλτη, ο οποίος βρισκόταν ενταφιασμένος στο Κοιμητήριο Ζωγράφου. Μετά το ξέσπασμα της Μαίρης Μπάρκουλη, αλλά και την ανάρτηση της Καίτης Φίνου που υποστήριξαν ότι οι συγγενείς του ηθοποιού δεν ενημερώθηκαν ποτέ για την εκταφή της σορού του, ο Δήμος Ζωγράφου προχώρησε σε μία ανακοίνωση.

Ο δήμος Ζωγράφου στην ανακοίνωσή του αναφέρει πως οι συγγενείς αναζητήθηκαν, αλλά δεν βρέθηκαν. Μάλιστα, τονίζεται ότι η εκταφή έπρεπε να είχε γίνει τρία χρόνια μετά τον θάνατο του Στάθη Ψάλτη, όμως ο Δήμος Ζωγράφου προχώρησε σε παράταση δύο ακόμα ετών.


Η ανακοίνωση του Δήμου Ζωγράφου για την εκταφή του Στάθη Ψάλτη
O Δήμος Ζωγράφου σχετικά με το θέμα της εκταφής του αείμνηστου κορυφαίου Ελληνα ηθοποιού αλλά και πρώην Δημοτικού Συμβούλου Στάθη Ψάλτη δηλώνει τα εξής: «Η ταφή του έγινε το 2017 τιμής ένεκεν λόγω της μοναδικής καλλιτεχνικής του πορείας, αλλά και της συνεισφοράς του στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Κανονικά η εκταφή του έπρεπε να γίνει μετά από τρία χρόνια αλλά ο Δήμος Ζωγράφου προχώρησε σε παράταση ακόμα δύο ετών. Μετά την πάροδο πέντε ετών - το ανώτατο διάστημα που προβλέπεται - αναζητήθηκαν οι συγγενείς του για την διαδικασία της εκταφής αλλά δεν βρέθηκε κανείς και ο Δήμος Ζωγράφου προχώρησε σε υπηρεσιακή εκταφή.

Τα οστά του Στάθη Ψάλτη φυλάσσονται προσωρινά σε ξεχωριστό μέρος στο οστεοφυλάκιο προκειμένου να τοποθετηθούν στον ειδικό χώρο που διατηρεί ο Δήμος Ζωγράφου στο Κοιμητήριο και φιλοξενεί όλους τους σπουδαίους ανθρώπους που τίμησαν την Πόλη μας και την Ελλάδα».

Πηγή: reader