Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2023 21:13

Αντιπροσωπεία του Βατικανού θα επισκεφθεί αύριο τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών

Γράφτηκε από την
Αντιπροσωπεία του Βατικανού θα επισκεφθεί αύριο τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών

 

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος θα δεχθεί την Παρασκευή 24 Μαρτίου, στις 14:30, στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών, αντιπροσωπεία από το Βατικανό, η οποία βρίσκεται στη χώρα μας με αφορμή την παράδοση τριών θραυσμάτων από τα Μουσεία του Βατικανού στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Η επίσημη τελετή επανένωσης των τριών θραυσμάτων που προσέφερε ο Πάπας Φραγκίσκος στον Αρχιεπίσκοπο, θα πραγματοποιηθεί αύριο, στις 17:30, στο Μουσείο της Ακρόπολης, παρουσία του πρωθυπουργού, όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής.

Επικεφαλής της αντιπροσωπείας είναι ο επίσκοπος Braian Farell, γραμματέας της Επιτροπής του Βατικανού για την Προώθηση της Ενότητας των Χριστιανών και μέλη ο υπογραμματεύς της Επιτροπής π. Andrea Palmieri, η καθηγήτρια Dr Barbara Jatta, διευθύντρια των Μουσείων του Βατικανού και ο Αρχιεπίσκοπος Jan Romeo Pawlowski, Νούντσιος του Βατικανού στην Ελλάδα.

Με την τελετή αυτή ολοκληρώνεται η πρωτοβουλία του Πάπα Φραγκίσκου να δωρίσει τα τρία αυτά θραύσματα στον Αρχιεπίσκοπο και έρχεται σε συνέχεια της εφαρμογής της συμφωνίας που υπεγράφη στα Μουσεία του Βατικανού, στις 7 Μαρτίου 2023, μεταξύ των εκπροσώπων του Πάπα και του Αρχιεπισκόπου, για την παράδοση των γλυπτών στον εκπρόσωπο του Αρχιεπισκόπου και εν συνεχεία στον Διευθυντή του Μουσείου της Ακροπόλεως.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER