Δευτέρα, 10 Ιουνίου 2024 12:56

Μάριος Ηλιόπουλος: Το προφίλ του νέου ιδιοκτήτη της ΑΕΚ (βίντεο)

Μάριος Ηλιόπουλος: Το προφίλ του νέου ιδιοκτήτη της ΑΕΚ (βίντεο)

Στα χέρια του Μάριου Ηλιόπουλου περνά η ΑΕΚ, μετά την ανακοίνωση αποχώρησης του Δημήτρη Μελισσανίδη το πρωί της Δευτέρας.

Στις 16:00 μάλιστα, ο Δημήτρης Μελισσανίδης θα παρουσιάσει τον Μάριο Ηλιόπουλο, ως νέο ιδιοκτήτη των κιτρινόμαυρων.

Ποιος είναι ο Μάριος Ηλιόπουλος

Ο 54χρονος εφοπλιστής, ιδιοκτήτης μεταξύ άλλων της Seajets έχει συγκεντρώσει το ενδιαφέρον των ΜΜΕ τα τελευταία χρόνια, τόσο για τις κινήσεις στην ακτοπλοΐα κι όχι μόνο αλλά και σε σχέση με το πώς κινείται στο δημόσιο χώρο.

Χαρακτηριστική ήταν η έντονη κόντρα του με συναδέλφους του για τις χρονοθυρίδες αφιξοαναχωρήσεων από το λιμάνι της Ραφήνας τα προηγούμενα χρόνια στο πλαίσιο του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών. Το 2021, δε, αποχώρησε από το από τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ) η Seajets.

Επίσης, προσπάθησε να μπει “σφήνα” στη διαδικασία συγχώνευση της ΑΝΕΚ με την Attica, καταθέτοντας πρόταση εξαγοράς, ενώ στη συνέχεια με κινήσεις εξαγοράς μετοχών της MIG επιχείρησε να αξιοποιήσει το μομέντουμ για να επηρεάσει τις εξελίξεις, χωρίς όμως αποτέλεσμα, αποκομίζοντας ωστόσο υπεραξίες στο ΧΑ.

Πάντως όλοι έχουν να μιλούν για τον έντονα φορτισμένο συναισθηματικό τρόπο προσέγγισης των δραστηριοτήτων του, κάτι που σφραγίζεται κι από τη γιγαντοαφίσα που καλύπτει τα γραφεία του στον Πειραιά με μια φωτογραφία του πατέρα του, που όπως λέει και ο ίδιος αγαπούσε πολύ. Ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος που έφυγε πριν λίγα χρόνια ήταν άλλωστε ο δημιουργός μιας δυναμικής ναυτιλιακής με δράση και πέρα από την ακτοπλοΐα αλλά με αφετηρία το εμπόριο χρυσού.

Συνήθως δεν κυκλοφορεί με κοστούμι, με το πουκάμισο ή το t-shirt έξω από το παντελόνι, συχνά φορώντας ένα καπέλο, με μακριά μαλλιά και μούσι, χωρίς να παραπέμπει σε κλασικό εφοπλιστή.

Αυτό όπου κυριαρχεί είναι το πεδίο των ταχυπλόων, συναντώντας., όμως, συχνά την κριτική για τις τιμές, ειδικά στα ενδοκυκλαδικά δρομολόγια.

Οι επιχειρήσεις

Η Seajets διαθέτει το μεγαλύτερο στόλο ταχυπλόων στην Ευρώπη, όπως αναφέρει η ίδια. Πάνω από 29 επιβατηγά πλοία ταξιδεύουν με τη σημαία της, τα περισσότερα από τα οποία είναι ταχύπλοα και συνδέουν 50 νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Επίσης, η SeaJets βραβεύτηκε ως ««Επιβατηγός Εταιρεία της Χρονιάς» από τη Lloyd’s, σε ειδική εκδήλωση για το έτος 2018.

Η πορεία της Seajets στη ναυτιλία ξεκινά το 1989, την οποία συνίδρυσε ο Μάριος Ηλιόπουλος μαζί με τον πατέρα του Παναγιώτη Ηλιόπουλο.

Σε αυτά τα χρόνια αδιάκοπης λειτουργίας της, η εταιρεία επεκτείνει συνεχώς τον στόλο της, που σήμερα αποτελείται από έναν υπερσύγχρονο στόλο αποκλειστικά πλοίων υψηλής ταχύτητας, καλύπτει πάνω από 400 συνδέσεις λιμανιών από τον Πειραιά, τη Ραφήνα και την Κρήτη για τα νησιά των Κυκλάδων.

Να σημειωθεί ότι πριν λίγους μήνες δύο ακόμη ταχύπλοα πλοία, εντάχθηκαν στον στόλο της Seajets, συμφερόντων του Μάριου Ηλιόπουλου.

Επισημαίνεται ότι τα δύο επιβατηγά – οχηματαγωγά πλοία κατασκευάστηκαν το 2007 στο ναυπηγείο της Αυστραλίας AUSTAL και τα τελευταία χρόνια ήταν δρομολογημένα σε θαλάσσιες γραμμές της Τουρκίας. Πρόκειται για το “Osman Gazi 1” & το “Orphan Gazi 1”, που ανήκει στην τουρκική εταιρεία IDO. Επίσης, να σημειωθεί ότι τα εν λόγω πλοία έχουν μήκος 87.85 μέτρα και πλάτος 24 μέτρα, αναπτύσσουν ταχύτητα 37 κόμβων και δύνανται να μεταφέρουν 1. 200 επιβάτες και 225 Ι.Χ.

Προς υπενθύμιση, εκτός από τα δύο ταχύπλοα πλοία, η Seajtes απέκτησε πρόσφατα και το “Express Skiathos”. Ενώ τους τελευταίους μήνες, ο Έλληνας εφοπλιστής εξαγόρασε και τα “Champion JET3”, “Eurochampion Jet”, “Super Star II” & “Superrunner Jet II”.

Αξίζει να αναφερθεί ότι με την προσθήκη αυτών των πλοίων, η εταιρεία του Μάριου Ηλιόπουλου μετατρέπεται ως η μεγαλύτερη ιδιωτική εταιρεία ταχυπλόων στην Ευρώπη, θέτοντας παράλληλα τις προϋποθέσεις για την κυριαρχία της στο Αιγαίο.

Τέλος, να σημειωθεί ότι ο Μάριος Ηλιόπουλος σχεδιάζει και την λειτουργία και της εταιρείας Seajets Cruises που διαθέτει τέσσερα κρουαζιερόπλοια.

Δράσεις ΕΚΕ

Σε σχέση με την κοινωνική δράση η Sea Jet έχει να επιδείξει πολλά, όπως έχει αναφέρει η διοίκηση της εταιρείας. Στην καταστροφική πυρκαγιά στο Μάτι η SeaJets με το πλοίο του Tera Jet και τους ναυτικούς του, έσπευσε στην θαλάσσια περιοχή και προσέφερε βοήθεια σε πάνω από 700 ανθρώπους, διασώζοντας και μεταφέροντάς τους σε μεγαλύτερα πλοία. Διοργανώθηκε εκδήλωση στο Tera Jet το οποίο φιλοξένησε 500 παιδιά πυρόπληκτων οικογενειών.

Προσέφερε το 10% του εισιτηρίου από και προς το λιμάνι της Ραφήνας με το Tera Jet από τις 26 Ιουλίου μέχρι το τέλος της σεζόν του 2018 για την ανοικοδόμηση των σπιτιών στο «Μάτι». Από το 2016 προσφέρει δωρεάν μεταφορά ασθενών που δηλώνουν μόνιμη κατοικία στις Κυκλάδες, μαζί και τους συνοδούς τους, σε νοσοκομεία της Αττικής με ασθενοφόρο αυτοκίνητο. Στη Σαντορίνη συνέβαλε στην αποκομιδή σκουπιδιών στους δρόμους του νησιού, καλύπτοντας 55 χλμ. δρόμου από τις 31 Αυγούστου 2018.

Προσέφερε δωρεάν προσομοιωτή γέφυρας πλοίου τύπου Transas Navigational Simulator Classroom NTRO 5000 στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού στον Ασπρόπυργο. Το ERC 2018 είχε Ελληνικό χρώμα με χορηγό τη SeaJets , το λογότυπο της οποίας κοσμούσε το αγωνιστικό αυτοκίνητο του πρωταθλητή Ευρώπης 2018 Alexey Lukyanuk. Είναι χορηγός στις ομάδες των Κυκλάδων, Πανναξιακός, Φοίνικας Σύρου, της Κύμης στο Μπάσκετ καθώς και σε τοπικές δραστηριότητες όπως το Mykonos Run, Folegandros Sunset trail, Serifos Sunset race και Cyclades Regatta.

Πηγή: news247.gr