Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2024 16:06

Απόστολος Λύτρας: Πειθαρχική έρευνα του Αρείου Πάγου για ανακρίτρια και εισαγγελέα που τον άφησαν ελεύθερο (βίντεο)

Απόστολος Λύτρας: Πειθαρχική έρευνα του Αρείου Πάγου για ανακρίτρια και εισαγγελέα που τον άφησαν ελεύθερο (βίντεο)

Τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής πειθαρχικής έρευνας σε βάρος των λειτουργών που αποφάσισαν στο να αφεθεί ελεύθερος ο Απόστολος Λύτρας, ζήτησε ο Άρειος Πάγος.

Ανατροπή στην υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας με κατηγορούμενο του δικηγόρο Απόστολο Λύτρα.

Ο Άρειος Πάγος ζητά τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής πειθαρχικής έρευνας σε βάρος των λειτουργών που αποφάσισαν στο να αφεθεί ελεύθερος ο ποινικολόγος.

Συγκεκριμένα, με ανακοίνωση της η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ζητά να ερευνηθούν ενδεχόμενες ευθύνες τόσο της τακτικής ανακρίτριας όσο και του εισαγγελέα γνωμοδοτήσεων ως προς την απόφαση του να αφεθεί ελεύθερος με όρους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στόχος της έρευνας είναι να εντοπιστούν ενδεχόμενες ευθύνες, αφενός λόγω της βαρύτητας της πράξης κακουργηματικού χαρακτήρα και αφετέρου, καθώς ο κατηγορούμενος είχε ομολογήσει την πράξη.

Με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή, στον Απόστολο Λύτρα επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της υποχρέωσης μετοίκισης από το κοινό σπίτι, όπου διαμένει με τη σύζυγο του, της απαγόρευσης να την προσεγγίζει και της υποχρέωσης να παρακολουθήσει ειδικό πρόγραμμα ψυχολογικής υποστήριξης.

Κατά πληροφορίες, ανακρίτρια και εισαγγελέας στάθμισαν δυο βασικά στοιχεία. Πρώτον η στάση του θύματος, η οποία υποστήριξε πως δεν έχει υπάρξει αντίστοιχο προηγούμενο. Δεύτερον η θέση της πρώην συζύγου του Γ. Λύτρα, η οποία κατάθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι έχει καταθέσει πως στο πλαίσιο της δίκης που είχε λάβει χώρα μετά από δική της μηνυτήρια αναφορά σε βάρος του δικηγόρου πριν χρόνια, η ίδια ανακάλεσε βάζοντας τέλος στη διαμάχη.

Ο Απόστολος Λύτρας, αφού αφέθηκε ελεύθερος, προχώρησε σε δηλώσεις στους δημοσιογράφους, λέγοντας πως είναι μετανιωμένος για την πράξη του. «Ομολόγησα την πράξη μου και πραγματικά ζητώ συγνώμη από τη σύζυγό, που υπεραγαπώ και από τις τρεις κόρες μου.

Δυστυχώς βρέθηκα σε μια κατάσταση που έγινε αυτό το περιστατικό και δεν μπορώ να δώσω εξήγηση. Δεν έχω υπάρξει ποτέ στη ζωή μου βίαιος. Θα κοιτάξω να βρω με ποιον τρόπο μπορώ να θεραπευτώ και να ζητήσω βοήθεια.

Έχω χτίσει μια καριέρα και μια οικογένεια με πάρα πολύ κόπο και από εμένα και από τη σύζυγό μου. Και η πράξη που έγινε είναι αδιανόητη και για εμένα και για εκείνη.

θα αναζητήσω τις αιτίες που έφτασα σε αυτό το σημείο δεν είναι κάτι που μπορώ να συγχωρέσω στον εαυτό μου. Να μη βρεθεί κάνεις άλλο σε τέτοια κατάσταση. Ζητάω συγνώμη από τη Σοφία και τις κόρες μου και από όλο τον κόσμο».

Πηγή: news247.gr