Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2024 18:53

Πανελλαδικές: Συλλογή υπογραφών για τη «σφαγή» στη Φυσική – Η Καρυστιανού στο πλευρό γονέων και εκπαιδευτικών

Πανελλαδικές: Συλλογή υπογραφών για τη «σφαγή» στη Φυσική – Η Καρυστιανού στο πλευρό γονέων και εκπαιδευτικών

Τη φωνή της με εκπαιδευτικούς και γονείς που δηλώνουν «εξοργισμένοι» με τα θέματα της Φυσικής στις πανελλαδικές εξετάσεις ενώνει η Μαρία Καρυστιανού.

«Μετά από σχεδόν τρία χρόνια, κόπων και στερήσεων και μάλιστα κάτω από τις πιο άγριες συνθήκες ακρίβειας, ανεργίας και φτώχειας, βρεθήκαμε αντιμέτωποι με μια πρωτοφανή «σφαγή» των παιδιών μας» αναφέρει το κείμενο συλλογής υπογραφών που αριθμεί μέχρι στιγμής πάνω από 2.000 υπογραφές.

Η πρόεδρος του συλλόγου «Τέμπη 2023» συμμερίζεται την οργή και αγανάκτηση που επικρατεί και μιλά για «ξεκάθαρη θυσία των ονείρων των μαθητών».

Στην ανάρτηση – κόλαφος στην προσωπική της σελίδα στο FB περιγράφει την «παγωμάρα» και την «απογοήτευση» που βίωσαν οι μαθητές μόλις διαβάστηκαν τα θέματα. «Αντιλήφθηκαν αμέσως ότι κάποιοι »μπάζωσαν» κόπους τριών χρονών. Όνειρα μιας ζωής »εξαϋλώθηκαν»», σημειώνει.

Η Μαρία Καρυστιανού διερωτάται αν ο «υπουργός Παιδείας κ. Πιερρακάκης μέσα από την θεματολογία των εξετάσεων, ήταν σε εντεταλμένη υπηρεσία »μπαζώματος» εφηβικών ψυχών και ονείρων» και μεταξύ άλλων τονίζει πως «γονείς και καθηγητές δίκαια εκφράζουν την αγανάκτηση και το θυμό τους».

Στο τέλος της ανάρτησή της προωθεί και τη συλλογή υπογραφών που έχει ανοίξει στο avaaz με τίτλο: «Σφαγή» στις Πανελλαδικές: λάθος ή στοχευμένη;

Αναλυτικά η ανάρτηση:

«Όνειρα σε μπάζωμα.

Συνεχίζει το 12 % να παίζει με τις ζωές μας.

Πριν από κάποιες μέρες στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης όπου στεγάζεται προσωρινά, ( ΕΠΙ 11 ΧΡΟΝΙΑ) σε κοντέινερ ένα λύκειο , και σε θερμοκρασία πάνω από 40’C , μαθητές έδωσαν πανελλήνιες εξετάσεις στο μάθημα « Φυσική Προσανατολισμού» για την εισαγωγή τους στο Πανεπιστήμιο.

Μόλις διαβάστηκαν τα θέματα, οι μαθητές πάγωσαν, βυθίστηκαν στην απογοήτευση. Αντιλήφθηκαν αμέσως ότι κάποιοι »μπάζωσαν» κόπους τριών χρονών . Όνειρα μιας ζωής »εξαϋλώθηκαν».
Γονείς και καθηγητές δίκαια εκφράζουν την αγανάκτηση και το θυμό τους.

Επιτέλους!

Πώς είναι δυνατόν να συνεχίζονται, αδιάντροπα και απροκάλυπτα, οι »θυσίες» πολιτών προς όφελος κάποιων ;

Ξεκάθαρο το όφελος για το πρώτο ιδιωτικό πανεπιστήμιο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα, καταπατώντας οτιδήποτε συνταγματικό μαζί με την επιθυμία των πολιτών για δημόσια εκπαίδευση .
Ξεκάθαρη η θυσία των ονείρων των μαθητών.

Ο εξαιρετικός Έλληνας φυσικός Χρήστος Τουραμάνης, Καθηγητής του Πανεπιστημίου του Λίβερπουλ ανέφερε σχετικά: »Τα θέματα εξέφραζαν σαδισμό και απομάκρυναν τα παιδιά από την ομορφιά της φυσικής αλλά και της ψυχής».

Πράγματι , τα απομάκρυναν από μία επιστήμη που φιλοσοφεί , που βοήθησε σε όλες τις βιομηχανικές επαναστάσεις, στην ιατρική και στη θεραπεία σοβαρών ασθενειών , όπως του καρκίνου.
Μια επιστήμη με βάσεις από την αρχαιότητα. Μία επιστήμη που διέπει την ύπαρξη μας . Η ύβρις προς το Δημόκριτο, έχει πρόσωπο.

Ο Υπουργός Παιδείας κ. Πιερρακάκης μέσα από την θεματολογία των εξετάσεων , ήταν σε εντεταλμένη υπηρεσία »μπαζώματος» εφηβικών ψυχών και ονείρων; Διερωτώμαι…

Με ζέση , ως μάνα και ως πολίτης , στηρίζω με όλη μου την ψυχή , το ΨΗΦΙΣΜΑ που ξεκινούν γονείς και καθηγητές συνεχίζοντας τον αγώνα για κάθαρση της κοινωνίας.
Αγαπητά μας παιδιά, είμαστε με φωνή και ψυχή δίπλα σας !!!».

Πηγή: in.gr