Δευτέρα, 26 Αυγούστου 2024 18:30

Σαντορίνη: Εξαντλημένο γαϊδουράκι κατέρρευσε από το βάρος του φορτίου που κουβαλούσε

Σαντορίνη: Εξαντλημένο γαϊδουράκι κατέρρευσε από το βάρος του φορτίου που κουβαλούσε

Θλιβερές και εξοργιστικές είναι οι εικόνες με τα καταπονημένα γαϊδουράκια στη Σαντορίνη, που ήρθαν στο φως από τη Φιλοζωική Ομοσπονδία Νέμεσις.

Τα βασανισμένα γαϊδουράκια και μουλάρια του νησιού συνεχίζουν να καταρρέουν από την κούραση και το βάρος των φορτίων που κουβαλούν, ενώ τις περισσότερες φορές εργάζονται για πολλές ώρες, κάτω από τον καυτό ήλιο.

Σύμφωνα με καταγγελία της φιλοζωικής, ένα από τα καταπονημένα γαϊδουράκια δεν άντεξε υπό το βάρος του φορτίου και κατέρρευσε στο πλακόστρωτο χθες, την Κυριακή, με τις εικόνες να σοκάρουν. Το θέμα είναι όμως ότι παρά τις συνεχείς αντιδράσεις τίποτα δεν αλλάζει σε αυτό τον τόπο.

Tα γλυκύτατα τετράποδα υποφέρουν τα πάνδεινα ως μέσα μεταφοράς όλων των αντικειμένων και κανείς όπως φαίνεται δεν τα συμπονά, αφού τα περιστατικά κακοποίησης παρά τις εκκλήσεις για την ευζωία τους, πληθαίνουν.
Τα ιπποειδή είναι ζώα που υφίστανται μεγάλη κακομεταχείριση σε όλη την Ελλάδα, ιδιαίτερα στη Σαντορίνη. Βιώνουν το δικό τους μαρτύριο, αφού εδώ και δεκαετίες έχουν τον ρόλο του ταξιτζή, και του φορτηγού.

Περισσότερα στο www.thetoc.gr