Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2015 17:47

Ιωάννινα: Από αιμορραγική καταπληξία πέθανε η 39χρονη μητέρα

Σύμφωνα με πηγές η άτυχη γυναίκα δε φαίνεται να αντιμετώπιζε κάποιο παθολογικό ζήτημα - Μέσα στις επόμενες ημέρες θα ολοκληρωθούν οι εργαστηριακές εξετάσεις που θα δείξουν ποια ήταν η αιτία της ακατάσχετης αιμορραγίας.


Στις 12:00 το μεσημέρι τελέστηκε η κηδεία της άτυχης 39χρονης από τη Θεσπρωτία, που λίγα λεπτά αφότου έφερε στον κόσμο το δεύτερο παιδί της, έφυγε από τη ζωή. Η 39χρονη κηδεύτηκε στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας στο Γραικοχώρι Ηγουμενίτσας με τον πόνο των οικείων της να είναι άφατος κι ένα «γιατί» να βγαίνει μέσα από τους λυγμούς τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο θάνατος της άτυχης γυναίκας, που άφησε ορφανά από μητέρα ένα παιδάκι πέντε ετών κι ένα βρέφος, προήλθε από αιμορραγική καταπληξία. Η 39χρονη, δηλαδή, που το πρωί της Τετάρτης γέννησε με φυσιολογικό τοκετό ένα υγιέστατο μωρό σε ιδιωτική κλινική των Ιωαννίνων, με βάση την ιατροδικαστική εξέταση, έχασε πάρα πολύ αίμα.

Σύμφωνα με πηγές, ακόμη, η 39χρονη δεν φαίνεται να είχε κάποιο παθολογικό ζήτημα. Εντούτοις, οι εργαστηριακές εξετάσεις, που θα ολοκληρωθούν μέσα σε λίγες ημέρες, θα δείξουν μέσα από μία σειρά αναλύσεων στα ζωτικά όργανα της άτυχης μητέρας ποια ήταν η ακριβής αιτία που προκάλεσε την ακατάσχετη αιμορραγία, η οποία είχε ως αποτέλεσμα τον τραγικό της θάνατο.

Υπενθυμίζεται πως όλα στη δεύτερη εγκυμοσύνη της 39χρονης έβαιναν καλώς μέχρι και την περασμένη Τετάρτη, όπου επισκέφθηκε μαζί με τον σύζυγό της ιδιωτική κλινική στα Ιωάννινα, προκειμένου να φέρει στον κόσμο το δεύτερο παιδί τους με φυσιολογικό τοκετό. Κατά τη γέννα παρουσιάστηκαν σοβαρές επιπλοκές κι οι γιατροί της ιδιωτικής κλινικής, μη μπορώντας να σταματήσουν την αιμορραγία, τη μετέφεραν εσπευσμένα από το χειρουργείο τους στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο των Ιωαννίνων.

Τα δύο κτήρια απέχουν χρονικά μόλις δέκα λεπτά, όμως, όταν η άτυχη γυναίκα μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο των Ιωαννίνων είχε χάσει πάρα πολύ αίμα. Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών να την επαναφέρουν στη ζωή, ήταν ήδη πολύ αργά. Την ίδια ώρα, πηγές της ιδιωτικής κλινικής δηλώνουν στοprotothema.gr ότι ιατρικώς έγινε αυτό που έπρεπε να γίνει. Έπειτα από το πόρισμα του ιατροδικαστή, πάντως, η οικογένεια της άτυχης μητέρας αναμένεται να κινήσει τις νομικές διαδικασίες ενάντια στην ιδιωτική κλινική και στη μαιευτήρα-γυναικολόγο που είχε αναλάβει τη γέννα της 39χρονης.

Πηγή: protothema.gr