Τρίτη, 23 Μαρτίου 2021 19:57

Ανοίγουν τα σύνορα της Ελλάδας για τους Ισραηλινούς που έκαναν το εμβόλιο

Γράφτηκε από την
Ανοίγουν τα σύνορα της Ελλάδας για τους Ισραηλινούς που έκαναν το εμβόλιο

Σύμφωνα με τα Μέσα Ενημέρωσης του Ισραήλ, η επίσημη ενημέρωση έγινε από τον υπουργό Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη, προς τον πρέσβη του Ισραήλ στην Ελλάδα Γιόσι Αρμάνι και αφορά 10.000 τουρίστες κάθε εβδομάδα.

Ο αγώνας δρόμου που κάνει η ελληνική κυβέρνηση για να σώσει την τουριστική περίοδο του 2021 συνεχίζεται με αμείωτη ένταση και ένας από τους μεγάλους στόχους είναι η τουριστική αγορά του Ισραήλ. Η είδηση πως η Ελλάδα ανοίγει τα σύνορά της χωρίς περιορισμούς και ελέγχους σε όσους Ισραηλινούς έχουν στην κατοχή του την πράσινη κάρτα του διπλού εμβολιασμού έτυχε μεγάλης προβολής από τα Μέσα Ενημέρωσης της χώρας και μάλιστα εν μέσω εκλογών.

«Ο υπουργός Τουρισμού της Ελλάδας, Χάρης Θεοχάρης, ενημέρωσε τον Ισραηλινό Πρέσβη στην Ελλάδα, Γιόσι Αρμάνι, ότι το ελληνικό υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε Ισραηλινούς τουρίστες που έχουν εμβολιαστεί και κατέχουν πράσινο διαβατήριο για να εισέλθουν στη χώρα χωρίς δοκιμή κορονοϊού PCR ή καραντίνα ξενοδοχείου», αναφέρει η haaretz.com στην ηλεκτρονική της έκδοση.

Αρχίζει από τις 23 Μαρτίου

«Η απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης είναι αποτέλεσμα μιας κοινής προσπάθειας των Ισραηλινών Υπουργείων Εξωτερικών, Υγείας και Μεταφορών, υπό την ηγεσία του υπουργού Εξωτερικών Γκάμπι Ασκενάζι. Η ημερομηνία έναρξης αναμένεται να ξεκινήσει την Τρίτη, 23 Μαρτίου, και η συμφωνία που θα υπογραφεί σύντομα θα επιτρέψει σε 10.000 Ισραηλινούς τουρίστες να εισέλθουν στη χώρα σε εβδομαδιαία βάση», αναφέρει η haaretz.com.

Στο Ισραήλ έχει εμβολιαστεί το 60% του πληθυσμού

Στο μεταξύ σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία το Ισραήλ έχει εμβολιάσει το 60% του πληθυσμού που είναι και το υψηλότερο από οποιαδήποτε άλλη χώρα στον Κόσμο, ενώ το Ηνωμένο Βασίλειο έχει ανεβάσει το ποσοστό στο 41,2%. Η Ελλάδα βρίσκεται στο 9.6%.

Με αυτό το ποσοστό εμβολιασμού τα κρούσματα την τελευταία εβδομάδα έχουν πέσει σταθερά κάτω από τα 1.000. Στις 22 Μαρτίου καταγράφηκαν 992 κρούσματα και 17 θάνατοι.

Η πανδημία έχει φέρει πιο κοντά Ισραηλινούς και Παλαιστινίους. Οι Παλαιστίνιοι στη Δυτική Όχθη και τη Λωρίδα της Γάζας έλαβαν 30.000 δόσεις του ρωσικού εμβολίου Sputnik V και 2.000 δόσεις του εμβολίου Moderna που χορηγήθηκαν από το Ισραήλ, καθώς και αποστολή 60.000 εμβολίων μέσω του προγράμματος COVAX. Συνολικά 2.123 άνθρωποι έχουν πεθάνει από COVID στη Δυτική Όχθη, ενώ 585 έχουν πεθάνει στη Γάζα.

Πηγή: ethnos.gr


NEWSLETTER