Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2018 22:30

Δ. Κουτσούμπας: Πολύ κοντά ο κίνδυνος για θερμό επεισόδιο

Την ανησυχία του για την προκλητικότητα και επιθετικότητα της Τουρκίας, η οποία κλιμακώνεται, εξέφρασε σήμερα σε ομιλία του στο Πνευματικό Κέντρο Καλύμνου, ο γενικός γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Αναφερόμενος στο θέμα ο κ. Κουτσούμπας τόνισε μεταξύ άλλων ότι «το ΚΚΕ μιλάει καθαρά, ανοιχτά, απευθύνει κάλεσμα επαγρύπνησης και ετοιμότητας του λαού μπροστά σ' αυτές τις επικίνδυνες εξελίξεις, εξελίξεις οι οποίες φέρνουν πολύ κοντά τον κίνδυνο ενός θερμού επεισοδίου, άμεσης πολεμικής εμπλοκής της χώρας μας» επισημαίνοντας ότι την τουρκική επιθετικότητα πρέπει να την δούμε δεμένη με τις επικίνδυνες εξελίξεις σε ολόκληρη την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και Μέσης Ανατολικής, όπου η Τουρκία προσπαθεί να αναβαθμίσει τη θέση της.

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ απέναντι στην κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας, ακολουθεί την πάγια τακτική του εφησυχασμού και της συγκάλυψης» συνέχισε ο κ. Κουτσούμπας, υπογραμμίζοντας ότι «είναι διαφορετικό να μην καλλιεργείς κλίμα τρόμου, φοβίας, ανασφάλειας, και είναι άλλο να κρύβεις την πραγματικότητα, να μην ενημερώνεις, να μην προετοιμάζεις τον ελληνικό λαό για τους κινδύνους».

«Η ευθύνη όλων των κυβερνήσεων είναι τεράστια γιατί έχουν αναγορεύσει ΗΠΑ και ΝΑΤΟ σε εγγυητές της ασφάλειας στο Αιγαίο, ενώ αποτελούν παράγοντες αστάθειας» τόνισε χαρακτηριστικά ο γ.γ. του ΚΚΕ.

Επεσήμανε ακόμη ότι το ΚΚΕ δεν έχει καμιά εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση, αναφέροντας τα εξής:

«Γι' αυτό δεν έχουμε καμία εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, η οποία έτρεξε να αξιοποιήσει τις "ρωγμές" στις σχέσεις των ΗΠΑ με την Τουρκία για να αναλάβει αυτή το ρόλο του σημαιοφόρου των ΗΠΑ στην περιοχή. Γιατί όλο το προηγούμενο διάστημα παραμύθιαζε το λαό, ότι "η Ελλάδα αποτελεί νησίδα σταθερότητας και ειρήνης" κρύβοντας την πραγματικότητα, ότι στην περιοχή μας συγκρούονται παγκόσμιες και περιφερειακές δυνάμεις.

Δεν έχουμε καμιά εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση η οποία μετέτρεψε και μετατρέπει τη χώρα σε ορμητήριο των ιμπεριαλιστών όπως απέδειξε η χρήση της Σούδας.

Αναβαθμίζει τις αμερικανονατοϊκές στρατιωτικές υποδομές στην Ελλάδα όπως συμβαίνει με το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, αλλά και το νησί της Σύρου όπου οι Αμερικάνοι θέλουν να το μετατρέψουν σε μια δεύτερη, "μικρή Σούδα" για τις στρατιωτικές ανάγκες των ΗΠΑ».

Αναφερόμενος στις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού για έξοδο της χώρας από τα μνημόνια και την επιτροπεία, επεσήμανε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Μόνο που ξέχασε να πει τι σημαίνει αυτό για τους κατοίκους των νησιών, για τους νησιώτες της Καλύμνου και την πρόσβασή τους σε δημόσιες και δωρεάν παροχές υγείας και παιδείας, για την επικοινωνία τους με τα μεγαλύτερα νησιά και τον Πειραιά».

ΑΠΕ-ΜΠΕ