Τρίτη, 21 Απριλίου 2020 22:06

Εξηγήσεις και ευθύνες για τα σκίτσα εναντίον του στο gov.gr. ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Γράφτηκε από την
Εξηγήσεις και ευθύνες για τα σκίτσα εναντίον του στο gov.gr. ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων προς τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης κατέθεσαν 61 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με πρωτοβουλία του Τομεάρχη Ψηφιακής Πολιτικής και βουλευτή Θεσπρωτίας Μάριου Κάτση, ζητώντας εξηγήσεις και ευθύνες για την απαράδεκτη ενέργεια αυθαίρετης δημοσίευσης σκίτσων που επιτίθενται ενάντια στον ΣΥΡΙΖΑ, στην επίσημη κυβερνητική ιστοσελίδα gov.gr, η οποία μετατράπηκε σε μέσο κομματικής προπαγάνδας της ΝΔ.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλουν ότι "η κυβέρνηση οδεύει μέρα με τη μέρα σε εξωθεσμικά και επικίνδυνα μονοπάτια «ορμπανοποίησης». Η χρήση επίσημης κυβερνητικής ιστοσελίδας για προπαγάνδα ενάντια στην Αξιωματική Αντιπολίτευση, αλλά ως φαίνεται και ενάντια στον τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας, είναι ενέργεια που προσβάλλει τη δημοκρατική λειτουργία του ελληνικού κράτους, στρέφεται ενάντια στο Σύνταγμα και στις αρχές της ΕΕ, δυσφημίζει διεθνώς την Ελληνική Δημοκρατία και αποτελεί διολίσθηση σε πρακτικές άλλων εποχών και καθεστώτων".

Με την ερώτηση, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν την ανάληψη πολιτικής ευθύνης και την απόδοση άλλων ευθυνών και λήψη μέτρων για τα παραπάνω σοβαρότατα ατοπήματα. Ζητούν, επίσης, εγγράφως τεκμηριωμένες απαντήσεις για το ποιος και με τίνος εντολή δημοσίευσε τα απαράδεκτα σκίτσα, σε μια ιστοσελίδα που εκ του Νόμου έχει τελείως διαφορετικό σκοπό λειτουργίας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

 


NEWSLETTER