Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου 2021 13:30

Βορίδης για τους γονείς - αρνητές του κορονοϊού: Πώς θα προστατευτούν οι εκπαιδευτικοί από τις μηνύσεις τους (Βίντεο)

Γράφτηκε από την
Βορίδης για τους γονείς - αρνητές του κορονοϊού: Πώς θα προστατευτούν οι εκπαιδευτικοί από τις μηνύσεις τους (Βίντεο)

Θέση για την ταλαιπωρία που βιώνουν αρκετοί εκπαιδευτικοί από τους αρνητές του κορονοϊού γονείς που τους υποβάλλουν μηνύσεις πήρε ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης το πρωί της Τετάρτης (22/9).

Ο υπουργός Εσωτερικών μιλώντας στον ΣΚΑΪ εστίασε στην ανάγκη συντονισμού των εισαγγελικών και αστυνομικών αρχών για την προστασία των εκπαιδευτικών από τις μηνύσεις που κατατίθενται σε βάρος τους επισημαίνοντας όμως πως πρόκειται για περιστατικά που έχουν μεμονωμένο χαρακτήρα.

Όπως ανέφερε ο Μάκης Βορίδης «για την αντιμετώπιση αυτών των φαινόμενων ενδεχομένως χρειάζεται ένας συντονισμός των εισαγγελικών και αστυνομικών αρχών, ώστε αν δει κανείς ότι αυτό είναι ένα περιστατικό που γενικεύεται, όπως για παράδειγμα αν γίνονται μηνύσεις για αστεία πράγματα περί εσχάτης προδοσίας και είναι προφανέστατα αβάσιμες, να σχηματίζεται μια δικογραφία πλην όμως να μην κινείται η διαδικασία του αυτοφώρου».

«Οι αρνητές του κορονοϊού διεκδικούν το πεντάλεπτο της δημοσιότητας και ότι δεν πρόκειται να ”χτίσουν” καμία πολιτική καριέρα» σημείωσε ο υπουργός.

Βορίδης: Επικίνδυνη η παρακίνηση ανθρώπων να μην δέχονται νοσηλεία

Ο Μάκης Βορίδης χαρακτήρισε ιδιαίτερα επικίνδυνα τα φαινόμενα που έχουν να κάνουν με την παρακίνηση ανθρώπων να μη δέχονται νοσηλεία.

«Μιλώ για περιπτώσεις που υπάρχει πολύ μεγάλη πίεση από το περιβάλλον σε ασθενείς ώστε να οδηγούνται να μη δέχονται την νοσηλεία. Δεν είναι εύκολο νομικά θέμα. Απασχολεί πολύ την ιατρική κοινότητα κι έχει απασχολήσει και παλαιότερα τη νομολογία με ανθρώπους που λόγω θρησκευτικών πεποιθήσεων αρνούνταν θεραπείες», ανέφερε. «Θα ακολουθήσουμε τον δρόμο που πρέπει και επιτάσσουν οι δικαστικές αρχές» πρόσθεσε.

Βορίδης: Δεν υπάρχει σκέψη επί του παρόντος για επέκταση της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών

Κλείνοντας ο Μάκης Βορίδης ερωτήθηκε για την επέκταση της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών και απάντησε ότι επί του παρόντος δεν υπάρχει τέτοια σκέψη και για άλλες επαγγελματικές κατηγορίες.

«Παρά ταύτα είναι σαφές ότι αυτή η απόφαση είναι απολύτως συνδεδεμένη με την πορεία της πανδημίας. Είναι κάτι το οποίο εξετάζεται βδομάδα βδομάδα» δήλωσε.


NEWSLETTER