Δευτέρα, 08 Αυγούστου 2022 09:59

Σφοδρή πολιτική σύγκρουση για τις υποκλοπές – Σήμερα η τοποθέτηση Μητσοτάκη (βίντεο)

Γράφτηκε από την
Σφοδρή πολιτική σύγκρουση για τις υποκλοπές – Σήμερα η τοποθέτηση Μητσοτάκη (βίντεο)

Σφοδρή πολιτική σύγκρουση έχει ξεσπάσει για την υπόθεση της παρακολούθησης του τηλεφώνου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκου Ανδρουλάκη.

Στην κατεύθυνση της πλήρους διαλεύκανσης της υπόθεσης αναμένεται σήμερα η τοποθέτηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη η οποία σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, θα δίνει τεκμηριωμένες απαντήσεις σε έλα τα ερωτήματα που έχουν τεθεί, με πλήρη θεσμικό σεβασμό και με γνώμονα την διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος.

Παράλληλα σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πρωθυπουργός αναμένεται να επαναλάβει ότι δεν γνώριζε έγκαιρα για το επίμαχο ζήτημα και πρόκειται να δηλώσει πρόθυμος να αναλάβει τις θεσμικές πρωτοβουλίες.

Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο της άμεσης σύγκλησης της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, ενώ θα συσταθεί και Εξεταστική Επιτροπή εφόσον αυτό ζητηθεί.

Ο Αλέξης Τσίπρας καταλογίζει “πρακτικές μαφίας στους αυτουργούς της υπόθεσης”, ενώ ο Νίκος Ανδρουλάκης κατηγορεί την κυβέρνηση για “χυδαίες διαρροές στο δημόσιο διάλογο” και δηλώνει ότι θεωρεί υπεύθυνο για την “κατάντια των θεσμών”, τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Πηγή: ertnews.gr


NEWSLETTER