Πέμπτη, 08 Σεπτεμβρίου 2022 15:00

Δένδιας στη Βουλή: Η τουρκική επιθετικότητα απορρίπτεται και δεν μας φοβίζει

Γράφτηκε από την

Σκληρή γλώσσα κατά της Τουρκίας χρησιμοποίησε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας αναφορικά με την επικίνδυνη ρητορική που χρησιμοποιεί κατά της χώρας μας. «Η τουρκική επιθετικότητα είναι απαράδεκτη, απορρίπτεται αλλά δεν μας φοβίζει.

Αγοραίες απειλές για το… πότε θα έρθει ο καθένας, δεν αγγίζουν τον ελληνικό λαό. Δεν θα πέσουμε στη παγίδα ρητορικών οξύνσεων και να μετατρέψουμε ένα θέμα διεθνούς δικαίου σε ανατολίτικο καυγά. Η Ελλάδα δεν είναι τέτοια χώρα».

Σημείωσε ακόμη ότι δεν υποτιμά τις απειλές της τουρκικής πλευράς, οι οποίες «είναι πέραν του απαραδέκτου», ειδικά αυτές που αφορούν σε κατοχή ελληνικών νησιών.

«Χρησιμοποίησα ενώπιον της Γαλλίδας υπουργού Εξωτερικών την έκφραση νταϊλίκια για να υπογραμμίσω πόσο απαράδεκτα πρωτόγνωρα και πρωτάκουστα είναι αυτά. Υπάρχει απόλυτη ομόνοια του πολιτικού συστήματος των κομμάτων και της κοινωνίας. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να μας τραβήξει στο επίπεδό του για τη δική του πολιτική τακτική.

Παρακαλώ να υπογραμμιστεί ότι και οι ΗΠΑ πήραν καθαρή θέση στο θέμα, και ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει πάρει καθαρή θέση και η Τσεχική προεδρία της Ε.Ε.. Και στις τρεις περιπτώσεις υπήρξε οργίλης αντίδραση της Τουρκίας ως πιστοποιητικό επαρκούς απάντησης. Μπορούμε και μόνοι μας να υπερασπιστούμε τον εαυτό μας, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχουμε φίλους, συμμάχους και στήριξη» υπογράμμισε.

ΑΠΕ-ΜΠΕ