Κυριακή, 04 Δεκεμβρίου 2022 10:45

Κικίλιας: Η χρονιά για τον τουρισμό θα κλείσει με 3 δισ. ευρώ παραπάνω

Γράφτηκε από την
Κικίλιας: Η χρονιά για τον τουρισμό θα κλείσει με 3 δισ. ευρώ παραπάνω

Ο στόχος που είχε τεθεί στον προϋπολογισμό πέρσι τέτοια εποχή, ήταν τα έσοδα από τον τουρισμό να φτάσουν το 80% του 2019, δηλαδή 15 δισ. ευρώ.

Με σκληρή δουλειά και κόντρα σε πολλαπλές κρίσεις, ο στόχος όχι μόνο επιτεύχθηκε αλλά η χρονιά φαίνεται πως θα "κλείσει" με περίπου 3 δισ. ευρώ παραπάνω. Αυτή η προστιθέμενη αξία του ελληνικού τουρισμού είναι η μεγάλη νίκη όλων μας, τονίζει σε συνέντευξή ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας στην εφημερίδα Real News.

Ο υπουργός Τουρισμού σημειώνει πως η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου έγινε πράξη, δηλώνοντας ικανοποίηση από το γεγονός πως ακόμα και σήμερα, αρχές Δεκεμβρίου, βλέπουμε τουρίστες να κυκλοφορούν στην Αθήνα, στο ιστορικό κέντρο της πρωτεύουσας, στην Ακρόπολη. Στο ίδιο πλαίσιο υπογραμμίζει ότι ήδη 11 αεροπορικές εταιρείες έχουν συμφωνήσει για πτήσεις, νέους προορισμούς ή ενίσχυση του capacity για Δεκέμβριο, Ιανουάριο, Φεβρουάριο και Μάρτιο, μήνες που είναι off season.

Αναφορικά με το πρόγραμμα «Τουρισμός Για Όλους» ο κ. Κικίλιας επισημαίνει πως «η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει στηρίξει όσο καμία άλλη τον εγχώριο τουρισμό». Συνολικά θα δοθούν 400.000 άυλες ψηφιακές κάρτες με το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους», ήδη 275.000 συμπολίτες μας έχουν αυτή «τη δυνατότητα και αρκετοί από αυτούς την έχουν ήδη αξιοποιήσει» λέει χαρακτηριστικά ανακοινώνοντας ότι στα τέλη Ιανουαρίου του 2023 θα γίνει νέα κλήρωση για τους υπόλοιπους 125.000 δικαιούχους.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER