Κυριακή, 16 Ιουνίου 2024 19:55

Ο Μητσοτάκης διαβεβαιώνει ότι το ΕΛΚ θα προτείνει Φον Ντερ Λάιεν

Ο Μητσοτάκης διαβεβαιώνει ότι το ΕΛΚ θα προτείνει Φον Ντερ Λάιεν

Τη στήριξή του στο πρόσωπο της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για πρόεδρος της Κομισιόν, επαλήθευσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε δηλώσεις του μετά τη Διεθνή Διάσκεψη για την Ειρήνη στην Ουκρανία.

Δεν αποτελεί είδηση ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να προτείνει εκ νέου την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για μια νέα θητεία στο “τιμόνι” της Κομισιόν.

Ωστόσο, ο Έλληνας Πρωθυπουργός μίλησε ανοιχτά για την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της Διεθνούς Διάσκεψης για την Ειρήνη στην Ουκρανία, στο Μπέργκενστοκ της Ελβετίας.

Σε ερώτηση για τις προσδοκίες του από το αυριανό δείπνο των ηγετών στις Βρυξέλλες, αλλά και το αν θα “κλείσουν” τα πρόσωπα για σημαντικά ευρωπαϊκά αξιώματα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε τη στήριξή του στο πρόσωπο της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, να αναλάβει εκ νέου την προεδρία της Κομισιόν.

“Πράγματι, είχα την ευκαιρία, στις παρυφές αυτής της σημαντικής συνόδου, να συναντηθώ με αρκετούς ομολόγους μου. Όπως ξέρετε, μαζί με τον Πολωνό Πρωθυπουργο έχουμε αναλάβει χρέη άτυπων διαπραγματευτών για λογαριασμό του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος ώστε να καταλήξουμε στην κατανομή των σημαντικών θέσεων ευθύνης.

Ναι, είμαι αισιόδοξος ότι αύριο το βράδυ θα μπορέσουμε, στο άτυπο δείπνο των ηγετών, να καταλήξουμε σε ονόματα τα οποία θα είναι αμοιβαία αποδεκτά, ξεκινώντας προφανώς με την υποψηφιότητα της κας von der Leyen για να συνεχίσει να είναι Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και για τα επόμενα πέντε χρόνια“, δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.
Πηγή: news247.gr